Welkom
  • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
  • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
  • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten

Jouw Chinese horoscoop

De Aap

het jaar van de Aap

In de Westerse astrologie maken we gebruik van de twaalf dierenriemtekens Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. Ook de Chinese astrologie hanteert dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese astrologie staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese astrologie ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis, enz. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water.

Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

De aard van het beestje

HOE BESTA JIJ?

Als Aap sta je bekend als een vriendelijke, humoristische, overtuigende spreker die vertrouwen uitstraalt. Je bent intelligent en weet over heel veel zaken heel veel af. Je bent zeer belezen en helpt graag mensen vooruit met je goede raad. Als verkoper heb je gegarandeerd succes, want je weet als geen ander hoe je anderen kunt beïnvloeden en naar je hand zetten. Je bent handig en ook wel sluw en op die manier kom je zelf ongeschonden uit moeilijke situaties. Je houdt van je onafhankelijkheid, maar terzelfdertijd ben je graag in het gezelschap van allen die jou dierbaar zijn. Als het leven saai en voorspelbaar is, verlies je al snel de belangstelling. De kans is groot dat je al vrij vroeg trouwt of gaat samenwonen en indien je wederhelft jou de vrijheid gunt, zullen jullie het samen heel lang uitzingen. Je bent prettig om mee samen te leven, op voorwaarde dat men jouw apenstreken erbij neemt…

Ben jij geboren tijdens een jaar van de Aap, dan zal je met dit teken ongetwijfeld overeenkomsten vertonen. Natuurlijk draag je onmogelijk alle eigenschappen van dit teken met je mee, vermits ook de elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en het exacte tijdstip van geboorte hun stempel drukken op het wezen dat je bent.

Bestel nu Para-Astro editie februari 2016 & ontdek jouw prognose op het vlak van werk, geld, liefde, gezondheid in 2016! Klik hier

Bereken jouw Chinese Zodiac

Jouw geboortedatum:

Jaarvoorspellingen & Karakteranalyses UNIEK IN DE BENELUX

Volg ons op:

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

  • E. Vanooteghem
  • Pejman Foroudi
  • Ingrid Terryn
  • Isabelle Lambrecht
  • Yves Polet
  • Ana Magdalena
  • Mireille Devos

If the people were a little more ignorant, astrology would fl ourish...

Robert G. Ingersoll