Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

Chakrakleurendiagnostiek

Kleuren leggen jouw binnenste bloot Eind jaren negentig ontving Margaretha Gieles, magnetiseur en medium, via channeling een prachtige methode om aan de hand van kleur inzicht te krijgen in jezelf en/of anderen. Jarenlang kreeg zij informatie door, terwijl zij haar cliënten magnetiseerde. De kleuren leggen feilloos bloot wat er binnen in jou speelt en verschaffen inzicht in relaties, familiebanden, gezondheid, ziekte, talenten, werk, enz. De methode heeft zij de 'chakrakleurdiagnostiek' genoemd. In 2012 is de CKD als merk gedeponeerd bij het Benelux bureau. De drang om de methode door te geven werd zo sterk, dat Margaretha al haar kennis op papier zette en startte met het geven van lezingen en cursussen. In 2004 verscheen haar eerste boek ‘Wat vertellen kleuren over ziek zijn?’. In 2008 volgde het boek ‘Kleur je leven’ en in 2012 het werkboek ‘Kleur je leven in balans’. Om met de methode te kunnen werken, hoef je NIET paranormaal te zijn. Iedereen kan het leren!

Lifestyle foto: chakrakleurendiagnostiek

ONTDEK DE GEHEIME TAAL VAN DE CHAKRAKLEURDIAGNOSTIEK (CKD)

De chakrakleurdiagnostiek helpt je om inzicht in jezelf te verwerven, maar is als aanvullende diagnostiek in een therapeutische sessie een heel waardevol instrument. Leer de taal van de chakrakleurdiagnostiek en je zult versteld staan hoeveel informatie je uit de ingekleurde schema’s kunt halen!

Hoe kun je deze geheime taal leren gebruiken? Print een schema uit van de website www.margarethagieles.com of kopieer het schema van dit artikel. Kleur nu vervolgens de bolletjes (=chakra’s) en de ruimte tussen de lijnen (= auralagen) in. Doe dit spontaan, dus zonder erbij na te denken. Vind je het moeilijk om het denken uit te schakelen? Leg dan negen kleurpotloden voor je (rood, oranje, geel, groen, blauw, paar, roze, zwart en wit) en kies de kleuren zonder ernaar te kijken. Je kunt een of meerdere kleuren gebruiken per chakra of auralaag. Wanneer je de kleur wit of zwart gebruikt, mag je er een tweede kleur naast kiezen.

De kleuren die jij de chakra’s toekende, geven informatie over het heden, tot zowat een maand terug; dus over de meest actuele zaken en gevoelens in jouw leven. De kleuren in de auralagen geven onderliggende informatie over wat er zich in het heden afspeelt en hebben betrekking op het verleden. De kleuren die jij de voeten hebt gegeven, staan symbool voor de gekleurde bril die jij op hebt. Het ingekleurde schema is eigenlijk een soort ‘praatpapier’. Het geeft aan welke vragen er aan jezelf of, wanneer je een schema van een ander leest, aan de ander gesteld kunnen worden. In het boek ‘Kleur je leven in balans’ kun je precies vinden welke vragen je bij welke chakra en/of auralaag kunt stellen.

Wanneer je al bekend bent met chakra’s en kleuren zal je even moeten wennen aan de CKD. Want, ook al is de basiskleur van de eerste chakra rood en kun je deze chakra dus met rood opladen, wanneer iemand de eerste chakra rood kleurt, lees je rood als een blokkadekleur. In dit geval kan het aangeven, dat het leven als een strijd ervaren wordt. Ben je iemand die (over-) gevoelig is voor sferen en stemmingen en moe wordt in drukke winkels en volle treinen, dan is de kans groot dat je jouw derde chakra of derde auralaag paars hebt gekleurd. Heb je een hekel aan oppervlakkige gesprekken? Kijk maar eens naar de kleur van de vijfde chakra of vijfde auralaag. Wees niet verrast als deze paars is. Is er een situatie in je leven waar jij je boos over maakt, maar waarbij je het gevoel hebt er niets aan te kunnen veranderen? De derde chakra zal vast rood zijn. Heb je een hekel aan boos worden, maar voel je je eerder verdrietig, dan is de eerste chakra of eerste auralaag zeker blauw. Ben je een gevoelig iemand, maar durf je niet op jouw intuïtie te vertrouwen? Wil je liefst wetenschappelijk bewijs voor jouw waarnemingen? Kijk maar eens naar de kleur van de zevende chakra of zevende auralaag. Die is dan vast en zeker geel. Is jouw tweede chakra groen? Stel jezelf de vraag of je vroeger thuis echt jezelf mocht zijn en jouw eigen keuzes mocht maken. Indien dat niet het geval was, dan is het hoogtijd dat je je leven inricht op de manier die jou ligt en waar jij blij van wordt.

Kleuren liegen nooit. Ze leggen werkelijk bloot wat er binnen in jou speelt. Het is een geheime taal. Is jouw nieuwsgierig gewekt? Kleur dan een schema in en zoek in het CKD- schema naar de betekenis ervan.

auralagen-schema-website

SCHEMA_CKD-website


1253801 web klein

Auteur: Margaretha Gieles

Een bijdrage uit het maandblad, Para-Astro editie augustus 2014

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Als ik loslaat wat ik nu ben, dan word ik wat ik kan zijn...

Lao Tzu