Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

De Franse presidentsverkiezingen: Macron of toch Le Pen?

Inmiddels hebben Marine Le Pen en Emmanuel Macron hun laatste verkiezingsbijeenkomst gehouden. De voorronde, die eraan vooraf ging, was zeer zeker spannend te noemen. Maar liefst vier kandidaten hadden volgens de peilingen een goede kans om door te gaan voor de hoofdprijs. Dat Marine Le Pen van het nationalistisch-populistische Front National in de tweede ronde staat, is desondanks niet echt een grote verrassing, dat de sociaal-liberaal Emmanuel Macron haar tegenspeler is, wel. Macron is het afgelopen half jaar als een komeet opgekomen, zijn partij En Marche is zelfs niet eens in het Franse parlement vertegenwoordigd!

Lifestyle foto: de franse presidentsverkiezingen: macron of toch le pen?

De tegenpolen Macron en Le Pen drukken precies uit wat ik in mijn column van deze maand schreef over de overgang van de Aarde-tijd naar de Lucht-tijd, waar we midden in zitten (zie Para-Astro editie mei). Het bewegelijke element Lucht symboliseert de vernieuwing, de digitalisering en de globalisering, het trage en conservatieve element Aarde wil het houden zoals het altijd was.

"In 2020 gaan we definitief over naar de Lucht-tijd,
maar tot dan blijft de invloed van Aarde sterk."


Emmanuel Macron vertegenwoordigt met zijn positieve houding tegenover de EU en de globalisering het Lucht-element, de  nationalistische hakken in het zand van Le Pen horen bij het Aarde-element. Zoals ik verder schreef is dit populisme, puur astrologisch gezien, een achterhoedegevecht. Vanaf 2020 zal de Aarde-invloed snel afnemen, maar op basis daarvan kun je nog niet voorspellen wie er nu in 2017 president wordt in Frankrijk.

Om dat te kunnen zien, moeten de horoscopen van de kandidaten worden bekeken. President worden is een prestatie van formaat en dat zal dus duidelijk zichtbaar moeten zijn. Als we terug kijken in de horoscoop van Marine Le Pen, is de opmars van het Front National onder haar leiding de afgelopen jaren goed te zien . De heerser van het eerste huis in haar horoscoop en dus bij uitstek Marine Le Pen zelf, is Venus, en Venus is over de zeer krachtige 'koninklijke' ster Spica gelopen. Spica is een zeer gunstige ster die je vaak verder brengt dan je in je stoutste dromen had mogen hopen. Dat hebben we gezien, maar deze invloed van Spica is nu voorbij, dus daarvan zal ze niet meer kunnen profiteren.

JAARHOROSCOOP LE PEN

Kijken we naar de geldige jaarhoroscoop van Le Pen, dan zit daar zeker veel kracht in, en ze staat dan ook in tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen! Maar er is in haar jaarhoroscoop wel  iets te zien wat te denken geeft, dezelfde Venus, heerser van haar eerste huis, staat het op het laagste punt van deze horoscoop, op het IC.

Het IC is het middernachtspunt en het valt precies tegenover het MC, het punt helemaal boven in de horoscoop, waar we zichtbaar zijn en succes hebben. Dat lijkt dus niet een stand waarmee je het hoogste ambt van de republiek zult gaan binnen halen. En er is nog iets: Venus staat op het punt vanuit de Leeuw, de Maagd  binnen te gaan en daar staat Venus veel zwakker, Maagd is het teken waar Venus traditioneel  'in val' is en dat kunnen we soms letterlijk nemen. Maar goed, er is dus ook veel kracht te zien.

Om de knoop echt te kunnen doorhakken, is het het beste om te kijken naar de horoscoop van de maand, de lunaar (zie afbeelding). Als Le Pen president zou worden, moet de horoscoop van de maand waarin ze dat wordt, er wel triomfantelijk uit zien. Maar dat is niet zo. Pal op de ascendant, staat de Zuidknoop, en die heeft een hele sterke remmende en inperkende werking. Dat is geen stand om een felbegeerde prijs binnen te halen.

LE PEN LUNAAR

Lunaar Marine Le Pen


MAANDHOROSCOOP MACRON

Bij Macron is het in de maandhoroscoop  ook niet heel overtuigend maar de hoeken van deze maandhoroscoop zijn bijna dezelfde als die van zijn geboortehoroscoop en dat is toch duidelijk sterker dan een Zuidkoop op de ascendant. Alles afwegend, lijkt het erop dat het frisse politieke wonderkind met de brandschone lei, inderdaad de nieuwe president van Frankrijk gaat worden.


Auteur: Oscar Hofman - T +31 183 649405 - www.pegasus-advies.com

Foto: cnn.com

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Happiness is not the absence of problems, it's the ability to deal with them.

Steve Maraboli