Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

De kracht van edelstenen

In alle tijden werden edelstenen vereerd en gedragen. Ze getuigden van macht en aanzien. En edelstenen schenen een gunstige werking op de mens te hebben. Daarom ook dat stenen steeds gedragen werden om een gunstige wending te geven aan het lot. Bovendien hebben ze de faam om te helpen allerlei problemen op te lossen.

Lifestyle foto: de kracht van edelstenen

We stellen hieronder een aantal edelstenen voor met hun werking volgens de traditie:


Op zoek naar edelstenen armbanden? Ontdek ons gamma

AGAAT

Brengt ons in verbinding met de aarde. Het is een steen, die ons praktisch maakt en ons in staat stelt om op concreet vlak te presteren. Agaat schermt af en veel mensen leggen agaat in de auto om ongevallen te vermijden.

AMBER (BARNSTEEN)

Het is een steen, die ontspannend, maar tegelijkertijd krachtig maakt. Deze steen heeft een uitstekende invloed op het luchtwegenstelsel en het zenuwstelsel.

AMETHYST

Het is een zuiverende steen, die ons afschermt voor storende gedachten. Deze steen wordt trouwens veel gedragen bij hoofdpijnen. Het is een steen, die onthecht maakt en aanvaardend.

AQUAMARIJN

Aquamarijn maakt de emoties rustig en brengt aangeneme vrede in onze gevoelens. Aquamarijn wordt veel gedragen door mensen met huidklachten. Het is een steen, die de geest helder maakt en het kontakt bewerkstelligt met het Hoger Ik.

AVANTURIJN

Sust de roerselen van het hart en het dragen wordt aangeraden aan mensen, die zich laten meeslepen door hun gevoelens. Het is een steen, die blijheid geeft. Wordt veel gedragen door mensen, die beklemdheid hebben in de borststreek.

BERGKRISTAL

Bergkristal is een zeer krachtige steen, die de aura sterker maakt en zuivert. Anderzijds brengt bergkristal licht in de mens, zodat de mens beter en bewuster weet wat te doen.

CALCEDOON

Brengt het emotionele leven tot rust. Aan te raden aan mensen, die zich laten meeslepen door hun emoties. Ook is het dragen aangeraden aan degenen, die oude wonden en emotionele pijn moeten verwerken.

CARNEOOL

Carneool brengt ons in kontakt met de energieën van de aarde, zodat wij sterker en steviger staan in het leven. Carneool wordt dan ook gedragen bij futloosheid en zwakte. Carneool schenkt levenslust en blijkt de concentratie te verhogen.

CHRYSOCOL

Het is een steen, die harmoniserend werkt op de emoties. Chrysocol verhoogt het vermogen om in vrede te leven met onszelf. Het is bovendien een geschikte meditatiesteen, daar hij het kosmisch bewustzijn en het dagelijks bewustzijn verbindt. Wordt gebruikt voor het sussen van angsten.

CHRYSOPRAAS

Wordt gedragen bij alle nerveuze verkrampingen. Het is een steen, die in staat stelt ons in de hand te houden en wordt gedragen bij woede-aanvallen. Met chrysopraas wordt de geest rustig en meer beheerst.

LABRADORIET

Labradoriet wordt veel gedragen bij klachten in de borststreek. Labradoriet beschermt de aura en herstelt de gaten in de aura. Het is een goede steen om te dragen bij aura-healing.

RHODONIET

Het is een steen, die blijkt energie en daadkracht te leveren en is een uitstekende steen om te dragen, wanneer wij in paniek zijn of het gevoel hebben een situatie niet aan te kunnen.

TOERMALIJNKWARTS

Deze steen verwijdert de straling uit de mens. Toermalijnkwarts verbindt de mens met de kosmos en kan als een harmoniserende steen bezien worden. Helpt negatieve gedachten te transformeren in positieve.

ZONNESTEEN

Steen, toegewijd aan de zon. Schenkt moed en vertrouwen . Werkt goed op de hartstreek. Het is een steen, die volgens de traditie tot daden aanzet. Verloren talenten komen terug naar boven.

CITRIEN

Het dragen is aangeraden aan zenuwachtige mensen. Ook mensen met een moeilijke spijsvertering dragen deze steen graag. Citrien heeft een werking op de zonnevlecht, waar geblokkeerde emoties worden losgemaakt. Blokkering van de zonnevlecht levert angst, prikkelbaarheid, ontevredenheid.

FLUORIET

Het is een steen, die het kanaal met de intuïtieve vermogens opent en aldus “ de steen van het genie “ geheten wordt. Het dragen van fluoriet bevordert de waarneming van de aura, het bewust leren gebruiken van magnetisme en het duidelijker leren ervaren van trillingen en vibraties.

GRANAAT

Het is de steen van de kundalini en granaat brengt de sterkste krachten, zowel de goede als de slechte naar boven. Granaat opent ons derde oog en laat ons in onzichtbare werelden kijken. Weduwen droegen vroeger veel een granaat want deze steen heeft de reputatie een nieuwe man te schenken.

HEMATIET

Helpt bij blokkeringen op een karmisch niveau. Het is aan te raden aan degenen, die zich moe en futloos voelen. Hematiet geeft de kracht ons te stellen in de wereld. Een echte stimulans voor het lichaam.

JADE

Het is een steen van liefde en wijsheid. het dragen van jade laat ons dan ook wijs omspringen met liefde en gevoelens. Met jade leren wij de schoonheid van de schepping bewust worden en ervaren. Jade verstevigt de gevoelens en doet trouwe liefde ontstaan.

JASPIS

Geeft de kracht om lichamelijk en geestelijk werk te verrichten. Het is een steen, die met de voeten laat op de grond staan en durf en lef geeft. Met jaspis kan men zich beter rechthouden in een soms moeilijke wereld.

KATOOG

Is een sterke stimulans voor de hypothalamus. Opent het derde oog en bevordert helderziendheid en helderwetendheid. Brengt de mens terug naar de levensprogramma, dat moet afgewerkt worden.

LAPIS LAZULI

Deze steen opent het hart en geeft een mild gevoel naar de anderen. Het is de steen die wijsheid en begrip brengt. Bovendien krijgen wij met lapis lazuli de leiding van boven.

MAANSTEEN

Maansteen wordt heel veel gebruikt voor de harmonisering van de vrouwelijke organen en het lymfestelsel. Vrouwen, die menstruatieproblemen kennen, dragen hem graag. Voor problemen in de onderbuik, kan een maansteen op deze plaats gedragen worden. Maansteen laat onze gevoelens stromen en laat ons gemakkelijker onze gevoelens uitdrukken.

MAGNESIET

Het dragen van magnesiet is aangeraden bij mensen, die extreem verstandelijk zijn, zodat ze alles in twijfel trekken. Magnesiet helpt dan ook tot het diepe begrip van alle fenomenen. Geeft een krachtstoot en het dragen is aangeraden aan degenen, die uitgeput zijn.

MALACHIET

Malachiet heeft een beschermende en zuiverende invloed op de mens. Schermt de mens af. Bevordert een gezonde weefselbouw. Verhoogt de ontvankelijkheid in de mens.

MOSAGAAT

Het is een steen, die het kontakt bevordert met de natuur. Het dragen is aangeraden aan al degenen, die het lymfestelsel willen zuiveren.

ONYX

Het is een steen, die een gunstige uitwerking heeft op het gehoor, huid en nagels. Deze steen laat het verantwoordelijkheidsgevoel groeien, zodat men met ernst zijn taken volbrengt.

ROBIJN

Geeft een groot hart en werkt heilzaam op het hart. Het is een steen, die onze weerstand verhoogt. Het geeft de mens moed en inspiratie. In het verleden droegen veel hoogwaardigheidsbekleders de robijn.

ROOKKWARTS

Wordt veel gedragen omdat deze steen de negatieve energieën en stoffen uit het organisme trekt. Het is dan ook een steen, die toelaat om het verleden los te laten en met een schone en zuivere lei te herbeginnen.

ROZEKWARTS

Het is een steen, die laat genieten van het leven en de lichamelijke liefde bevordert. Met rozekwarts duikt het spelende en spontane kind weer in ons op. Het is een steen, die gedragen kan worden door kinderen. Maar ook volwassenen, die een deel van hun kind zijn niet beleefd hebben, vinden er hun speelsheid mee terug.

SODALIET

Heeft een sterk aardend effect . Reinigt het lichaam en het gedachteleven en de schadelijke stoffen worden verwijderd. Het is een steen, die praktisch maakt en aangeraden wordt aan degenen, die graag luchtkastelen bouwen.

TIJGEROOG

Het is een steen, die het zenuwstelsel versterkt. Het is een steen, die heilzaam werkt op het ademhalingsstelsel. Met tijgeroog wordt ons gedachteleven gunstig ondersteunt, zodat wij gemakkelijker onze gedachten kunnen sturen.

TOPAAS

Deze steen wordt veel gedragen bij zwaarmoedige gedachten en somberheid. Topaas leert ons uitkijken boven de dagelijkse werkelijkheid en wij ontdekken weer een vleug optimisme en levenskracht.

TURKOOIS

Het is een steen, die de hersenfuncties stimuleert en inspiratie geeft. Deze steen bevordert het kontakt met het hogere, zodat wijsheid en intuïtie worden bevorderd.

Wenst u een edelsteenhanger (€5) te bestellen? Contacteer ons op +32 56 48 49 52 of via mail naar info@para-astro.be

Ontdek ons gamma boeken en kaarten over edelstenen en kristallen: klik hier

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Gezondheid is het grootste geschenk, het kennen van jezelf is het begin van alle wijsheid.

Aristoteles