Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

De verwerkelijking van goede voornemens

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Blijft het bij één of zijn het er meerdere? En blijft het meestal bij het goede voornemen of beschik je inderdaad over voldoende daadkracht om werkelijk tot actie over te gaan? Het vasthouden van positieve gedachten, maar ook het vasthouden aan goede voornemens, is soms lastig. Probeer jouw gedachten maar positief te houden als je jezelf door stress voorbij loopt, je net een fikse ruzie met je beste vriendin hebt gehad, of wanneer je ineens geconfronteerd wordt met een onverwachte kostenpost. Er zijn zoveel factoren die je uit het evenwicht kunnen slaan en je letterlijk van jouw pad brengen. Positieve gedachten kunnen helpen een positiever gevoel over jezelf en de omstandigheden te krijgen. Een positiever gevoel geeft je meer grip, een mooiere en krachtiger uitstraling en volgens de wet van de aantrekkingskracht helpt dit doelen dichterbij te brengen en te verwezenlijken. Het is heerlijk als je, bijvoorbeeld, door het lezen van bepaalde lectuur in een positieve flow terechtkomt. Als je je er helemaal aan overgeeft, is het voor anderen alsof het van je gezicht af straalt. Het verleent je een natuurlijk charisma en dan is het alsof alle mensen je opmerken, aardiger voor je zijn en even naar je knikken of je een knipoog geven. Eigenlijk is dat niet zo vreemd, want positiviteit werkt aanstekelijk en dus hebben de ´positive vibes´ ook een gunstig effect op jouw naasten, jouw vrienden en familie en op iedereen met wie je in contact komt.

Lifestyle foto: de verwerkelijking van goede voornemens

ENERGETISCHE BEWUSTWORDING

Tegenwoordig worden steeds meer mensen zich ´energetisch bewust´. We zijn ons bewust van het feit dat elk mens energie uitstraalt. We spreken van zogenaamde ´energetische bewustwording´, maar wat houdt dat precies in? Voor velen is het niet echt te vatten in woorden, maar zoals bovenstaande voorbeelden aangeven, is het wel tastbaar.

Een mooi voorbeeld rond ´energetische bewustwording´, dat wellicht herkenbaar is:

Ken je het gevoel dat je in een lift staat en dat meerdere mensen de lift betreden. Je hebt nog niet gekeken wie er zoal binnenstapt, maar bij de ene persoon voel je dat het niet erg is wanneer hij/zij dicht bij jou komt staan, terwijl je dat bij de andere persoon als zeer onprettig ervaart. Je voelt gewoon de energie die iemand uitstraalt, want je hebt immers nog niet gekeken wie er bij je staat. Indien de energie van die persoon vooral bestaat uit emoties die heel sterk afwijken van je eigen emoties roept dat weerstand op.

OP ZOEK NAAR EVENWICHT

Wanneer iemand een onevenwicht bij zichzelf ervaart door rouw, verdriet, angst, stress of nervositeit, is dit niet enkel merkbaar en voelbaar bij de persoon in kwestie. Ook de leef- of werkomgeving is door dat onevenwicht doordrenkt ; een huis mist persoonlijkheid en identiteit, warmte, passie, gastvrijheid en/of het gevoel van thuiskomen. Kleuren en geuren spelen een rol bij de beleving van de ruimte, niet alleen naar jezelf, maar ook naar jouw gezin, dierbaren en familie.

HOE KUN JE INZICHT EN EVENWICHT (HER)VINDEN IN JEZELF EN IN JOUW EMOTIES?

Begin bij jezelf en bij jouw emoties. Zijn er pijnlijke gebeurtenissen, herinneringen of trauma´s die je nog moet verwerken? Ga dan in gedachten terug naar dat moment, de oorsprong hiervan, of voel in jezelf en vraag je af: 'Wat voel ik?'. Telkens wanneer je een pijn of een onrust bij jezelf ervaart, neem dan even tijd om te voelen waar dat gevoel vandaan komt. Voel je angst? Ga dan door die angst heen en vraag aan jouw diepe innerlijke ik waar die angst vandaan komt. Die vraag brengt je weer bij een diepere laag. Je zakt als het ware door de angst heen en vindt een nieuwe emotie of ervaring die eraan ten grondslag ligt. Als je weet waar iets vandaan komt, kun je het een plekje geven en de meeste gevoelens worden letterlijk groter, omdat wij ze voeden met onze gedachten. Een mens gelooft uiteindelijk alles wat hij bij zichzelf herhaalt. Vanuit dat besef kun je voor jezelf het verschil maken en hieraan werken. Wanneer je bij jezelf bemerkt dat het te lastig is om dit op eigen houtje te doen, vraag dan om hulp.

Het is tevens belangrijk om te ontdekken waarom je telkens in dezelfde situaties terechtkomt. Waarom loopt een relatie bijvoorbeeld altijd op de klippen? Als je, telkens wanneer je op een emotie stuit, bij jezelf in stilte nagaat waar dat gevoel vandaan komt, komen er antwoorden in de vorm van nieuwe gevoelens, soms in combinatie met ingevingen of herinneringen die antwoorden bevatten.

Neem relaties onder de loep. Dit kan een partnerrelatie zijn, maar ook een relatie met familieleden. Als mens worden we allemaal ´heel´ geboren, maar in de loop der jaren lopen we kwetsuren op waardoor we door onze achtergrond en opvoeding (= conditionering) mogelijk negatief reageren op een goed bedoelde intentie. Als je voelt en nagaat waar iets vandaan komt en wat een negatieve reactie bij jou uitlokt, kun je naar oplossingen zoeken. Als je ervoor open staat, komen de antwoorden meestal vanzelf op je pad (sluit toevalligheden hierbij niet uit).

DE VERBINDING NAAR JOUW LEEFOMGEVING

Het citaat van Merlijn leert ons, dat alles met alles verbonden is. Jouw uiterlijke leefomgeving heeft een weerslag op jouw beleving, en vice versa. Als je zelf last hebt van rommelige emoties is de kans groot dat dit gevoel zich vastzet in jouw huis, waardoor jouw emoties weerspiegeld worden in een rommelig interieur. Wanneer je verliefd bent, voel je je wellicht aangetrokken door warme tinten, bloemen en romantische accessoires, waardoor jouw leefomgeving als vanzelf jouw gevoel uitstraalt.

Hoe verbind je jezelf op een positieve manier met jouw leefomgeving, zodat je je beter voelt en jouw omgeving dit uitstraalt…? Kennis van Feng Shui komt hierbij aardig van pas.

Feng Shui legt de relatie tussen de uiterlijke leefomgeving en het innerlijk bewustzijn. Het reikt oplossingen aan om zowel de leef- als werkomgeving dusdanig in te richten, dat die niet enkel geborgenheid biedt, maar tevens inspireert, motiveert en ondersteunt.

ENKELE PRAKTIJKVOORBEELDEN DIE AANGEVEN WAT JE ZELF KUNT DOEN OM JE TE VERBINDEN MET JOUW LEEF- EN WERKOMGEVING

EEN MANAGER MET EEN TIJDELIJK CONTRACT

Ik werd uitgenodigd bij een manager in een zorginstelling en we hadden een fijn gesprek over ruimtes en beleving in deze ruimtes. Ook 'Healing Environment' kwam ter sprake. Wat me opviel was, dat de kantoren van al zijn collega´s mooi en gezellig aangekleed waren, maar zijn kantoor was kil en steriel. Het viel me op dat er geen foto´s of objecten met een persoonlijke waarde in zijn kantoor te bespeuren waren of een mooi schilderij. Deze zorgmanager gaf te kennen, dat hij slechts tijdelijk was aangenomen voor de periode van een jaar en het was niet duidelijk of hij eventueel langer zou kunnen blijven. Zijn werkomgeving straalde dit letterlijk uit.

Indien deze zorgmanager aan het adres van de directie een statement had willen geven dat hij hier wel degelijk op z'n plek was, dan zou hij zich z'n bureau ´eigen maken´ met een persoonlijk tintje. Hij zou bijvoorbeeld foto´s van zijn gezin een mooi plekje geven, zijn eigen diploma´s ophangen en de wanden sfeervol aankleden. Daarmee zou hij een krachtig signaal geven, dat hij wel degelijk een toegevoegde waarde is voor de organisatie en dat hij zich letterlijk op zijn plek voelt.Bovenstaande tekst is een extract uit het artikel 'De verwerkelijking van goede voornemers' uit het magazine Para-Astro editie februari 2015.

Auteur: Margriet Verhulst

Margriet Kempisch Contact

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Astrology is like gravity. You don't have to believe in it for it to be working in your life.

Zolar