Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

Feng-Shui: voor een woonst in balans

Stel jij jezelf wel eens vragen bij de keuze van jouw inrichting of zijn er problemen in een ruimte zoals slaapproblemen (b.v. in de kinderkamer), ruimtes die energetisch niet lekker voelen of ruimtes die niet betrokken voelen bij het geheel, ondanks de aandacht die je eraan besteedt?

Lifestyle foto: feng-shui: voor een woonst in balans

Ken je dit gevoel? Je stapt zomaar binnen in een vreemd huis en het voelt direct als een ´thuis´. Er heerst een sfeer van geborgenheid, gezelligheid en rust. Feitelijk voel je de ziel van de bewoners. Zij hebben hier met zorg hun ziel en zaligheid in gelegd. Elk detail is bewust gekozen en geplaatst omdat het betekenis heeft.

Deze creatiekracht en de keuzes die hiermee gepaard gaan, zijn niet voor iedereen weggelegd. Je voelt de energie van de bewoners en feitelijk krijgt de woonst/ruimte daardoor persoonlijkheid.

Streef jij ook naar méér harmonie in je leven, waarbij ook in de woning of werkplek kleur-, geur- en materiaalgebruik in balans worden gebracht, zintuigen worden geprikkeld en waarbij gastvrijheid en beleving voor jezelf, maar ook voor vrienden en familie centraal staan? In al deze gevallen zou een Feng Shui consult wel eens wonderen kunnen verrichten.

Stel jij jezelf wel eens vragen bij de keuze van jouw inrichting of zijn er problemen in een ruimte zoals slaapproblemen (b.v. in de kinderkamer), ruimtes die energetisch niet lekker voelen of ruimtes die niet betrokken voelen bij het geheel, ondanks de aandacht die je eraan besteedt? Volgende tips helpen je verder op weg. Enkele Feng Shui-tips voor méér harmonie en balans:


* De entree laat zien wie je bent: Zorg voor een stabiele indruk door goed gekozen verlichting, een duidelijk naamplaatje en huisnummer waardoor bezoekers naar de entree getrokken worden.

* Maak van de hal een gastvrije ontmoetingsplaats i.p.v. een opbergruimte voor paraplu´s, jassen en een evt. kinderwagen.

* Een woonkamer in gepaste kleuren, een achtergrondmuziekje en subtiele geuren zorgen voor het ultieme Zen effect.

* Richt een zithoek nooit op een manier in dat de aandacht direct naar de televisie gaat, want dat gaat ten koste van communicatie.

* Kies alle accessoires met zorg en selecteer wat ook echt betekenis heeft, zodat jouw huis ook jouw ziel weerspiegelt en in het verlengde ligt van wie jij bent.

* Hou de slaapkamer rustig met warme zachte materialen en accessoires in duo´s. Voorkom fel licht maar gebruik natuurlijk licht en kaarsen voor romantiek.

* Bij een slechte nachtrust kunnen enkele druppeltjes lavendel-/geurolie gesprenkeld op het hoofdkussen wonderen doen.

* Als een kind slecht slaapt, kan het zijn dat de omgeving te prikkelend is voor de fantasie of te veel afleiding geeft.

* Een spiegel in de kinderkamer is een aanrader omdat het zelfbewustzijn hier extra door ontwikkeld wordt. Kinderen veranderen snel en de kinderkamer kan best ook regelmatig mee veranderen.

* Voorkom electrosmog. Het heeft doorgaans negatieve effecten op beleving, levenslust en een goede nachtrust.Dit artikel werd vervaardigd door onze astro-consultante Margriet box 26. Meer info: klik hier

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

I believe in astrology as much as I do in genetics.

Quincy Jones