Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

Hete zomerperikelen

Natuurlijke aantrekkingskracht of kunstmatige flirt? Volgens de kalender is het hoogzomer. Augustus is van oudsher de oogstmaand. Wat in het voorjaar gezaaid werd, kan nu geplukt of gemaaid worden. In de lente begint het bloed te kriebelen en gaan we ons bloter en sexier aankleden. In augustus, als de zon ons lichamen verwarmt en ontspan, zouden we onze geliefde gemakkelijk moeten kunnen binnenhalen. Vroeger was het rollebollen in het verse hooi na het zware labeur. Nu flaneren we zongebrand over strand of boulevard en weten we van de hoed en de rand!

Lifestyle foto: hete zomerperikelen

TIP: een heel belangrijke vraag die je jezelf moet stellen, is de volgende: is het slechts spel of meen ik het echt? Wil ik flirten omwille van het flirten of ben ik serieus geïnteresseerd in die persoon? Door op die manier bij jezelf te rade te gaan, voorkom je dat je later van alles moet rechtbreien, omdat je je anders hebt voorgedaan dan je in wezen bent en omdat je je hebt laten verleiden wegens de kunst van het verleiden.

ADVIES: een flirt ruikt naar overdrijven en is kunstmatig, maar natuurlijke aantrekking komt van binnen uit en is niets anders dan pure magie.

VOOROORDEEL

Mannen vallen ALTIJD op vrouwen met grote borsten...

Vrouwen houden ALLEEN MAAR van verzorgd uitziende mannen…

Bestaat aantrekkingskracht uit een aantal standaardeigenschappen? Dan hoef je dat lijstje maar uit je hoofd te leren en je hebt bingo, altijd prijs als je iemand wilt versieren!

Uiteraard zijn er een aantal algemeenheden, zoals dat een bepaald type man op vrouwen met grote borsten valt, niet zelden hetzelfde type dat ook van voetbal houdt.

Waar gaat het om bij aantrekkingskracht en bij flirten, veroveren en het hebben van seks?

Is seks het doel? Of is de kunst van het veroveren belangrijker dan het doel?

Bestaat er een grens tot hoever je met het spel kunt gaan? En wanneer je stopt met spelen, wordt die grens dan gerespecteerd door de andere partij?

Vroeger betekende het veroveren van een partner eenvoudigweg het terugvallen op onze oerinstincten, die tot doel hebben om het nageslacht van mens en dier te verzekeren. Gelukkig is deze (primitieve) drang al lang achterhaald. Tegenwoordig is het gepermitteerd om het spel van de verovering te spelen en van seks te genieten. Maar dan is er door de tijden heen vast wel meer achterhaald dan het gegeven, dat alle mannen op grote borsten vallen. Dat blijkt gewoon een cliché geworden. Kijk maar naar de vele benamingen die er zijn voor de verschillende soorten seksualiteit. Aantrekkingskracht draait al lang niet meer uitsluitend om het spel tussen man en vrouw ( heteroseksualiteit ).

INDELING VAN SEKSUALITEIT

Seksualiteit wordt ingedeeld volgens geslacht, rolmodel en leeftijd. Schrik niet, papa’s, mama’s én bejaarden hebben ook seks. In elke groep zal de natuurlijke aantrekkingskracht vertegenwoordigd zijn, en altijd in een persoonsgebonden unieke hoedanigheid. De kunstmatige flirt is trouwens toch niet tegen de tijd stand. Anno 2013 houden we rekening met aantrekkingskracht tussen homo-mannen en tussen lesbiennes; we kennen transseksualiteit, interseksualiteit, panseksualiteit en poliseksualiteit. Nee, een man valt niet enkel maar op die grote borsten en een vrouw op dat smalle kontje en een verzorgd uiterlijk. In dat geval zouden er in de praktijk niet veel mensen een partner kunnen vinden en houden. Niet iedereen heeft een ‘vol gemoed’ of een slank kontje…

De natuurkundige Isaac Newton (1687) formuleerde drie wetten over de aantrekkingskracht van de aarde. Het is, zo ontdekte hij, “die kracht waarmee stoffelijke lichamen elkaar proberen te naderen en het vermogen van een persoon of zaak om iemand tot zich te trekken en af te stoten”.

De aarde heeft een noord- en een zuidpool, die elkaars tegenpool zijn en die elkaar aantrekken. Zo gaat het ook tussen twee mensen die elkaars tegenpool zijn en precies daarom elkaar aantrekkelijk vinden. Ze kunnen, door hun verschillend zijn, mekaar prima aanvullen. Het omgekeerde kan ook en dan gaan ze elkaar flink irriteren.

Dankzij die aantrekkingskracht en het magnetisch veld rond de aarde staan we met z'n allen stevig met de voeten op de grond, en dankzij diezelfde aantrekkingskracht kunnen mensen verliefd worden en een relatie aangaan. Bovendien wordt ook ieder mens omgeven door een magnetisch veld. Onze aura en onze eerste en tweede chakra brengen energetische trillingen voort die moeten harmoniëren met de trillingen van onze toekomstige partner. Maar deze theorie kan je vergeten op de werkvloer, want als je een aantrekkelijk persoon ontmoet, dan hoef je echt niet na te denken wat je moet doen. Je volgt toch immers gewoon je gevoel.

Met liefde heeft aantrekkingskracht niets te maken. Het is enkel een gevoel van intimiteit en de mogelijkheid tot het hebben van seks, een gevoel dat je mag doorleven, want die energie is een deel van je hele wezen.

Natuurlijke aantrekkingskracht gebeurt vanzelf, daar kan je niks tegen doen, dat is het verhaal van de vogeltjes, de bijtjes en de bloemen.

Dit wordt door de sterren bepaald, door je sterrenbeeld en dat van je partner. Wil je een 'soulmate' voor het leven, forceer het dan niet, maar laat de tijd zijn werk doen en geef je over.

TIP: voor natuurlijke aantrekkingskracht moet je ontspannen en vooral ‘jezelf’ zijn. Een kleine alcoholische versnapering kan soms helpen om je in de juiste stemming te brengen. Wie gespannen is, blokkeert zijn levensenergie en voelt de prikkels, de vlammetjes en de vonken niet overspringen en dan volgt er uiteraard geen response.

WAT JE NOOIT MOET DOEN

Je overdadig besprenkelen met een parfum of aftershave is uit den boze. Een geurtje mag prikkelen, tot daar aan toe, maar teveel heeft een averechts effect en stoot af. Vroeger was de lichaamsgeur juist de aantrekkingskracht bij uitstek. Dieren bezitten ook hun eigen geur die de partner moet lokken. Parfums zijn hierop gebaseerd. Maar zowel teveel parfum als teveel lichaamsgeur zijn taboe.

TIP voor dames:

Laat niet meteen teveel bloot zien, maar laat ook iets verborgen. Laat het evolueren van prikkelen tot meer willen weten. Als alles al gezien is, valt de prikkel weg.

TIP voor heren:

Vrouwen willen gelijkwaardig behandeld worden, maar houden echt nog wel van een elegante man die een jas voor ze openhoudt, een deur voor ze opendoet, een drankje bestelt, enz. Dan val je als man echt wel op en treden de wetten van de aantrekkingskracht in werking.

Auteur: Lotte Ruiter

Een extract uit het magazine Para-Astro editie augustus 2013

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

It is through gratitude for the present moment that the spiritual dimension of life opens up.

Eckhart Tolle