Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

Intuïtief Lenormand kaartleggen

Hoe te beginnen met het werken met je nieuwe kaarten?

Lifestyle foto: intuïtief lenormand kaartleggen
 1. Zorg voordat je de kaarten gaat leggen voor een opgeruimde tafel, eventueel gedekt met een mooi glad kleed. Steek ook een kaars of een lichtje aan en als je dat wilt een wierookstokje. Zorg er voor dat ook de kamer waar je in zit opgeruimd en schoon is. Zet een mooi muziekje op en laat de spanningen die je bezighouden los, doe dit eventueel door middel van een korte meditatie of lichtoefening.
 2. Als je jouw kaarten hebt uitgepakt, begin dan met ze goed te schudden.
  Je kunt ze ook op tafel leggen en ze verspreiden en met je handen door elkaar schuiven, dit is het zogenaamde kaarten “wassen”.

  Mocht je zelf al een set kaarten hebben die je al gebruikt hebt, dan kun je ze energetisch reinigen door ze even boven de brandende wierook te houden zodat je er weer zuiver mee kunt werken. Het is aan te raden dit reinigen van je kaarten regelmatig te herhalen.

  Gebruik geen kaarten van iemand anders, diens energie zit daar in en dan krijg je geen zuivere antwoorden van de kaarten.
   
 3. Wees discreet met het al dan niet op verzoek van de vraagsteller leggen van de kaarten voor iemand die niet aanwezig is en hier ook niet van op de hoogte is. We moeten de privacy van andere mensen respecteren, en hierdoor krijg je dan vaak geen antwoord of geen goed antwoord.

  Natuurlijk kun je wel een kaartlegging doen voor een moeder of vader die een vraag heeft over een kind, of als iemand bijvoorbeeld een vraag heeft over een familielid waar men zich bezorgd over maakt, bijvoorbeeld bejaarde ouders.      
  Wat dus niet de bedoeling is, is bijvoorbeeld informeren of de buurman al een nieuwe relatie heeft...

  De discretie betreft uiteraard ook de geheimhouding van diegenen die jouw hulp inroepen en de door hen gestelde vragen. Het maakt hier uiteraard niet uit of je op professionele basis readings geeft of uit interesse in je vrije tijd.

  Vraag ook geen onzinnige dingen, want hier krijg je een onzinnig antwoord op. Ook als men jou voorliegt bij het stellen van een vraag, dan zal het je niet verbazen geen zuiver antwoord te krijgen.
   
 4. Heel belangrijk is ook als je kaarten op een bepaalde vraag legt om je dan ook bij deze vraag te houden en niet alle betekenissen van de kaarten erbij te halen want op deze manier krijg je een onduidelijke en chaotische uitleg en daar heeft niemand iets aan.

  Soms is een antwoord te vinden door de kaarten die er juist niet liggen. Bijvoorbeeld iemand vraagt: "Ga ik verhuizen?". Als in je legging noch de kaart van de ooievaar, noch die van het huis liggen dan komt er voorlopig geen verhuizing. Mochten deze twee kaarten er wel liggen dan krijgt degene die de vraag stelt zeker de kans om te gaan verhuizen, maar dan nog kan de persoon zelf uiteraard beslissen om het niet te doen, ieder mens heeft een eigen vrije wil.

  Wat als je de vaak gestelde vraag krijgt: "Krijg ik binnenkort een relatie, of gaat het iets worden met de man of vrouw die ik pas heb ontmoet?". Hier zul je ook ontkennend moeten antwoorden als de kaarten met het hart of de ring ontbreken in je legging, geen liefde en geen relatie. Als ook de kaart met de hond hier niet bij ligt dan komt er voorlopig ook geen nieuwe vriendschap in het leven van de vraagsteller(ster).


Pas op: Voor jezelf kaartlezen is niet gemakkelijk!

Vaak haal je er veel te veel bij, en heb je een goede bui dan is alles rozengeur en maneschijn, maar is je bui niet zo best dan zie je enkel wolven en beren op je weg.

Zit je echt ergens mee laat dan een kaartje door een collega kaartlegger(ster) leggen!

Het kan echt geen kwaad het zo heel af en toe eens te proberen om voor jezelf te leggen, maar doe dit niet te vaak, laat het geen obsessie worden.


Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Je geeft is je instrument. Wees meester van je instrument, niet zijn slaaf.

Remez Sasson