Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

Nieuwe maan 1 september 2016: in-zicht

Elke nieuwe maan is een soort van reset moment en staat een nieuw begin. Concreet krijg je elke maand de mogelijkheid om de dingen anders te doen. Onderschat deze invloeden niet. Boeren en vissers zijn heel nederig als het om de maanenergie gaat. Het helpt je ook om in jezelf te kijken, in-zicht noemt men dit.

Lifestyle foto: nieuwe maan 1 september 2016: in-zicht

De nieuwe Maan van het Hemelvuur met hetzelfde thema ‘inzicht en waarheid’ (net als de afgelopen volle maan) zal gezien de vele spanningsaspecten een langere tijd spelen. Wat maar goed is want inzicht krijgen in jezelf en je eigen waarheid verfijnen is zeer belangrijk. Wees tijdens deze periode eens extra alert op hoeveel  verschillende manieren je van je eigen gevoel en waarheid afgehouden wordt. De media en je omgeving strooien met stereotype beelden of met angstige drama's. Dat maakt dat jij denkt dat je gevoel fout is met als gevolg dat jij je belangrijkste kompas, je gevoel verdringt & onderdrukt. Zo blijf jij hangen in het thema van de zusjes van assepoester. Je probeert verwoed je in het foute schoentje te wringen. Maar die schoen lijkt zich inderdaad magisch aan te passen en blijft maar knellen. Wat je ook doet, hoe klein je je ook maakt, zelfs al hak je je tenen eraf of de helft van je voet, de schoen past zich asap aan. 

Dit is één van de natuurwetten nl. actie en reactie. Maak jij jezelf uit angst voor afwijzing kleiner zal de buitenwereld gewoon meer plaats innemen. Maar volg jij je gevoel en neem jij je volle ruimte in, dan moet de buitenwereld wijken en plaats voor jou maken. Is het zo simpel? JA!

Nieuwe maan in Maagd

De nieuwe maan op 1 september zal tooien met de energie van het sterrenbeeld Maagd. De Maagd zal je helpen om orde op zaken te stellen. Ze is nuchter en praktisch,  houdt van orde, regelmaat en is een pietje precies. Zit je niet goed in je vel dan zal jij een kritische zeur zijn, zeer ijverig en dienstbaar maar met op alles en iedereen kritiek. De valkuil is hier zelfkritiek omdat het thema gaat over inzicht in je eigen waarheid. Verlies je niet in pietluttigheden, wees ook niet te overijverig en cijfer jezelf niet weg. Dat zal alleen maar voor boosheid en irritaties zorgen. Voel en bekijk nuchter wat de dingen voor je betekenen en als ze niet echt waardevol voor je zijn laat ze los. Maak ruimte voor dat wat je wel wil. De Maaga kan je met haar kleingeestigheid verstikken, geef jezelf de ruimte.  

Nieuwe maan in Maagd, fysiek voelbaar in de dunne darm

De Maagd is verbonden met de dunne darm en het emotionele thema van de dunne darm, is kwetsbaarheid.  Wie kent niet het gevoel van de krimpende darmen als voelt dat je de controle kwijt bent of als je een nieuwe situatie ingaat. Je voelt je kwetsbaar want je weet niet wat er gaat komen en of je het kan hanteren.  Je darmen geven je maar al te vaak een goed excuus om te ontsnappen ;-). Laat je niet vangen door een

te kleingeestige en kritische denkwijze die je in een veilige, vertrouwde kooi vasthoudt. Onthoud dat niemand je kan dwingen, jij bent de enige die de keuzes maakt in jouw leven. Je vrijheid ligt in de manier waarop je naar de dingen kijkt, hoe je ermee omgaat. Bekijk waarom iets weerstand bij je oproept en je zal ontdekken waar en hoe jij van je zielepad afgeweken bent. Weerstand is altijd een geschenk als je de kracht van acceptatie juist inzet. Ontdek de zin van de weerstand en je zal het geschenk nl. jouw pad van vreugde her-ontdekken. Je zielepad is alles wat je vreugde en energie geeft.


Er is op 1 september ook een zonsverduistering en kan aanvoelen als heb je geen contact met jezelf. Dit zal je helpen om de dingen nuchter en praktische te bekijken. 

Er zijn ook een paar aspecten die je extra zullen testen. 

 • Maan/Zon tov saturnus laat je te afstandelijk naar jezelf kijken. Probeer spontaan te zijn, blijft uit weerstand en forceer niks.
 • Maan/zon tov neptunus zorgt voor illusies en vals zelfbeeld, maar als je spontaan en open blijft zal het je voorgevoelens en intuïtieve vermogens juist versterken.
 • De samenstand van mars/saturnus zal je helpen je daadkracht met juiste focus gericht in te zetten.
 • Maar Neptunus zal je testen of je echt wel weet wat je wil. Dus als je al twijfelt zal je het gevoel hebben dat je helemaal niet meer weet wat je nu echt wil. Je zal je eerder slachtoffer voelen van de omstandigheden dan een krachtig en bewust schepper.
 • Maar de hulptroepen zijn er met mercurius & jupiter, die licht zullen brengen waardoor je makkelijker contact zal kunnen maken met je hogere zelf en dus ook de hogere inzichten kan doorkrijgen.


Met dank aan Isabelle Lambrecht 

Te winnen: 5 groepshealingen voor de lezers van Para-Astro

Zoals elke maand is er ook nu weer de groepshealing op afstand. Lees hier hoe die beleefd wordt en hoe je kan inschrijven. Voor de lezers van Para-Astro zijn er 5 groepshealinge GRATIS weg te geven. Stuur een email naar isabelle@isahealing.eu 

Meer info: klik hier

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Achter ieder van ons waait een wind die ons door het leven voert. We zien hem niet. We hebben er geen gezag over. We kennen zijn bedoeling niet eens. Wanneer de wind me naar andere plaatsen voert, troost ik me met de gedachte dat de kracht die me drijft dit doet met een hoger inzicht in wat het beste is. En dat is het ware geloof.

Brendan Flynn