Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

Nieuwe maan 29 december 2016

En met deze nieuwe maan sluiten we het jaar 2016 af en wens ik alvast iedereen een fijne afsluiting en een schitterend nieuw jaar met vele nieuwe mogelijkheden. Het was een heel bewogen jaar inzake het verhogen van je frequenties en de mogelijkheid in het loslaten van wat je pad niet meer diende. Deze tijd van het jaar, waar velen alleen zijn en zich na eenzame kerstdagen heel kwetsbaar voelen kan de nieuwe maan extra deprimerend werken. Wees lief voor jezelf, steek kaarsjes aan, eet lekkere dingen en maak het je gezellig thuis. Anticipeer vb. via facebook of andere kanalen door zelf iets te organiseren en andere alleenstaanden uit te nodigen als je niet graag alleen bent. Wees je bewust van het feit dat vlak voor nieuwe maan onduidelijke angsten behoorlijk kunnen opspelen, zwart kijken en depressieve gevoelens kunnen je plagen. Je kan sneller geïrriteerd worden en een extra push krijgen om op te ruimen. In de 3 dagen voor de nieuwe maan begin je best niks nieuws. Het is beter om af te ronden en op te ruimen, zodat je met nieuwe maan de vrouwelijke kracht terug aan het woord kan laten.

Lifestyle foto: nieuwe maan 29 december 2016

De nieuwe maan in steenbok 1ste huis

We zullen in onze roots geraakt worden, in onze levenstructuur en zekerheden. Ons verleden kan oprispen en thematieken die met de moederbloedlijn te maken hebben kunnen nu aandacht vragen. Oude pijn en trauma ivm met je jeugd en je moeder krijgen nu ruimte om te worden uitgesproken en uitgewerkt. Oude frustraties omdat jij je verantwoordelijk voelde voor de pijn van je moeder komen aan bod. Er zal duidelijk actie en initiatief zijn op dit thema. Geef er aandacht en ruimte aan anders kan jij niet verder. Je roots of wortels zijn heel belangrijk. Zolang je worstelt met het je verantwoordelijk voelen voor je moeder kan jij niet vooruit en zullen je relaties problematisch blijven omdat jij je niet kwetsbaar durft op te stellen. Je zal je zorgzamer voelen en meer openstaan voor innerlijk werk want nieuwe maan is vrouwelijk en dus ontvangend en innerlijk focus. Ons innerlijk leven is vaak gelinkt aan de moederfiguur want zij is de ingang waarmee we in het leven binnentreden. Voor zij die liever hun mannetje staan en hun vrouwelijke kant negeren kan dit uitwerken op werkgebied door meer voor je mening uit te komen. Probeer het dan te doen vanuit een zorgzaam zijn voor jezelf en niet omdat jij jezelf wil bewijzen. Deze energie draait rond zorgzaam zijn en begaan zijn met….

Emotionele rollercoaster

Maan en mercurius dollen wat met elkaar waardoor je gedachten en keuzes te emotioneel geladen kunnen zijn. Neem nu liever geen impulsieve (financiële) beslissingen want het zit er dik in dat het je achteraf zal spijten. Gooi het er gewoon allemaal maar uit op een volwassen wijze, zonder verwijten of slachtofferschap. Praat, schilder, teken, schrijf. Geef het een stem zodat het gelucht wordt maar koppel er geen actie aan. Het gaat over het uit- en doorpraten met moeder en familie. Klare wijn schenken. Als je terug rustig bent kan je keuzes maken.

Vissen tweede huis: weergave van je waarden

Mars komt maan helpen met een vleugje moed en bereidheid om met open vizier het risico te nemen om alles open te trekken en een nieuwe weg in te slaan. Praten voor de lieve vrede of toedekken met de mantel der liefde is onzin die het ego je influistert. Daar is niemand mee gebaat. Wees recht voor de raap en niet bang om duidelijke besluiten te nemen. Maar pluto kan hier een beetje roet in het eten gooien omdat hij te dominerend kan zijn of net te geobsedeerd om alles uit te klaren of uit te spreken. Weet dat de energie ondersteunend is dus volg je gevoel en pik in op het juiste moment, zonder dwang. Er is veel energie beschikbaar om het vlot te laten verlopen.

De energie van vissen ondersteunt hier het rechtvaardig handelen vanuit een bereidheid te luisteren naar het verhaal van de ander. Er zijn altijd 2 kanten aan de medaille en pas als je met beide rekening houdt kan je een eerlijk besluit nemen. Vissen kan je helpen om je te verplaatsen in de ander. Je moet daarom niet akkoord gaan maar als je voelt wat de ander voelt kan jij alles, inclusief je eigen gevoel en kijk op de situatie realistischer bekijken.

Onthoud dat het je kijk is op de situatie die je beslissingen en verwachtingen kleurt. Wees je bewust van je echte essentiële verwachting naar de ander, je zogenaamde verborgen agenda en je zal merken dat alles heel snel kan worden uitgeklaard op die manier.

Meer handelend vanuit kracht

Saturnus danst samen met venus en jupiter. Dat wil zeggen dat het duidelijk is dat er behoefte is aan emotionele en financiële zekerheid, meer dan aan opwinding en avontuur. Maar niet meer vanuit een nood aan aanvulling maar meer vanuit versterking. Zodat je partner of job meer aansluit aan je sterke kanten ipv aan je noodlijdende, verzwakte kant.

Al bij al mooie ondersteuning aanwezig vanuit de kosmos. Nu je de tendensen kent ben je een gewaarschuwd mens. Ga mee met de flow, onthoud wat je hier gelezen hebt en pas het toe.


isabelle lambrecht

Elke maand geeft Isabelle 2 groepshealingen op afstand, met volle en Nieuwe Maan. Losse sessie 15€, 10beurtenkaart 100€. Echter speciaal voor de lezers van Para-Astro worden 5 gratis sessies verloot. Stuur een email naar info@para-astro.be met titel: “Para Astro deelname groepshealing”

Isabelle Lambrecht
Coach / healer op afstand
www.isahealing.eu

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

They often say, 'What's the point in astrology if you can't change your destiny?. Well, it's true that you can't change your destiny, but still it helps knowing about gravity.'

Kedar Joshi