Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

Volle (bloed)maan 14 november 2016: Overleven

Men noemt deze de Bloed- of Offermaan. Dit kan wat sinister klinken maar in vroegere tijden stond men veel dichter bij de natuur. Offeren was een bekend gebruik en zeker net voor de winter wou men de goden gunstig stemmen. Omdat het hierover overleven gaat, want de winter was vroeger echt wel struggle for life, bracht men vaak bloedoffers omdat bloed het levenssap is van de fysieke mens. In de V.S. noemt men deze maan ook Bevermaan omdat de bevers dan heel actief zijn en hun vachten vaak gebruikt werden om zich warm te houden om zo de koude winters te overleven.

Lifestyle foto: volle (bloed)maan 14 november 2016: overleven

Overleven, je offer en bewustzijn

Deze maan raakt een aantal heel diepe levensthema's aan, die echter onderling heel sterk verweven zijn als je er op een andere manier naar kijkt. Overleving heel boeiend thema. Sta er eens bij stil, is dit een alleenstaand thema of omvat het zoveel meer? Als ik het bekijk vanuit mijn angstig egostandpunt is het eng, het is de struggle for life. Vechten of verzuipen. Je offert jezelf steeds en wordt pijn gedaan, afgestraft en je gaat in slaapmodus want je wil je zo min mogelijk bewustzijn van deze pijnlijke offers eisende wereld.

OF bekijk jij het leven vanuit de zienswijze van je ziel? Je ziel heeft veel over voor het leven (overleven) en deelt (offert) met plezier haar giften (talenten en gaven) omdat ze zich bewust is van de rijkdom van het leven. De ziel wou/wil hier bewust zijn (bewustzijn) om te komen groeien.

Stel jezelf dus de vraag: "Leef jij van een slacht-offerlijk idee of leef jij vanuit een diep bewustzijn en deel jij spontaan je gift bestaande uit je talenten en gaven?". Deze periode is een offerperiode en bewust stilstaan bij wat je reeds ontdekt en verworven hebt en om dit te kunnen behouden is dankbaarheid (offer) nodig. Het offer kan een bewust bedanken zijn van moeder natuur, de kosmos. Je kan iemand verwennen met je aandacht, verrassing onvoorwaardelijk, je verwacht er niks voor terug want het is je offer vanuit een bewust dankbaar zijn.

De volle maan staat in stier in 2de huis

De maan in stier staat opperbest en schenkt rust en vertrouwen, zowel materieel als emotioneel.  Is er nog geen vertrouwen dan kan jij nog teveel geneigd zijn naar zelfverdediging en teveel behoefte aan stabiliteit. Je kan knopen doorhakken op werkgebied want je zal kiezen voor meer vreugde want geld verdienen mag leuk zijn. In eerste instantie kunnen dingen aanvoelen als een teruggang of gezichtsverlies maar laat je hierdoor niet van de wijs brengen.  Hamster niet te veel en sta open voor je dromen.  Of je nu in je hoofd zit of echt met 2 voetjes op de grond, geniet van waar je nu mee bezig bent. Gebruik ook deze rustpauze om te dromen over wat je WEL wil. Laat je niet op stang jagen. Je kan meer behoefte hebben aan antwoorden en kennis in bepaalde zaken, vraag dan ook wat je wil weten. Bepaal wat jij mooi en waardevol vind. Ook simpele dingen kan je in juweeltjes veranderen door ze hun juiste plaats te geven.

Maan driehoek pluto zal ervoor zorgen dat je intens kan geraakt worden op het gebied van dat tot wat jij je verplicht voelt in relatie tot de ander. Je zal dit willen herbekijken. Wil jij deze verantwoordelijkheid nog of niet? Welke is je doel, je plan je verwachting in het leven en zeker hoe zit het met je vriendschappen en sociaal leven. 

De maan quintiel neptunus zorgt voor een magische open deur. Let wel als je niet op de lijn staat met je ziel kan je de deur ook niet zien. Het is het op één lijn staan met de kosmische wil. Voor zij die al ja willen zeggen tegen een bewust zielepad zal hun talent van healing en genezing versterkt worden. Helderzienden zullen extra verdieping merken.

De maan semisextile uranus zal je helpen uit je oude keurslijf te breken, zal je helpen de magie van de ziel te ontsluieren. Het sextiel met de Ascendant zal ervoor zorgen dat jij meer zal durven handelen en leven vanuit je ziele essentie.

Al bij al heel veel positief ondersteunende invloeden vanuit de kosmos om werk te maken van onze eigen ziele energie.

 

Ben je eindelijk bereid om vreugde de delen of offer jij liever nog jezelf op. Ben jij het offer dat geslacht wordt (slacht-offer) of zeg jij ja tegen je ziel? Zolang jij je slachtoffer voelt weet jij 100% zeker dat jij je ziel en vreugde nog niet weet te delen. Je krijgt nu tijd om te ontdekken.isabelle lambrechtElke maand geeft Isabelle 2 groepshealingen op afstand, met volle en Nieuwe Maan. Losse sessie 15€, 10beurtenkaart 100€. Echter speciaal voor de lezers van Para-Astro worden 5 gratis sessies verloot. Stuur een email naar isabelle@isahealing.eu  met titel: “Para Astro deelname groepshealing”

Isabelle Lambrecht
Coach / healer op afstand
www.isahealing.eu

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Gezondheid is het grootste geschenk, het kennen van jezelf is het begin van alle wijsheid.

Aristoteles