Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Gratis artikels

We willen ons weer heel voelen

Soms komt er iemand in ons leven waarbij alles meteen klopt, waarbij het stroomt en waarbij alles vanzelf gaat. De energie?n lijken in elkaar te klikken als 2 puzzelstukjes en het voelt volledig in harmonie. Het is vertrouwd, vanzelfsprekend en er we ervaren meteen Liefde. Dit gevoel in ons wordt op dat moment veroorzaakt door het contact met die bijzondere persoon. Dus we hebben voor dat gevoel eigenlijk de ander nodig. Dit gevoel ontstond bij mij tijdens de ontmoeting met mijn tweelingziel. Er was tijdens ons contact niets anders dan Liefde, positiviteit en harmonie, en ik voelde mij tijdens deze maanden compleet. Ook wanneer we verliefd worden is alles mooi aan de ander en voelen we zelf ook alleen maar mooie gevoelens. Dit komt omdat wij elkaar op dat moment 'heel' laten voelen. Het is het gevoel van heel en compleet zijn dat zo goed voelt. Maar hoe komt dat nou?

Lifestyle foto: we willen ons weer heel voelen

Herkenning van jezelf in de ander

Eigenlijk wordt je verliefd op jezelf. Je herkent namelijk allerlei mooie delen van jezelf in de ander. Dit kunnen ook zaken zijn die bij ons in potentie aanwezig zijn maar nog niet ontwikkeld. Dus we zijn ons hiervan niet bewust. Ook de zaken die wij eigenlijk heel goed zouden kunnen en wat zelfs onze passie zou kunnen zijn, maar wat wij (onbewust) niet durven te gaan ontwikkelen, kunnen wij herkennen in de ander. We 'zien' eigenlijk hoe mooi dit talent is. Dit talent ligt nog in de schaduw want het mag er niet zijn, maar het wordt even gereflecteerd door de ander die dit talent ook bezit. (het kan ook heel goed zo zijn dat de ander dit talent ook nog niet gebruikt)

Het is op deze manier dus schuilen bij elkaar want we vullen deze delen in de schaduw bij elkaar op. Ze worden aangeraakt en dan is de vraag; Gaan we deze delen ontwikkelen in onszelf of is de angst groter? We kunnen niet eeuwig schuilen en het is de bedoeling dat we ons volledige potentieel gaan ontwikkelen en gaan houden van alles van ons!

 

De liefde in een ander zien

Ook vallen bij een verliefdheid tijdelijk alle barrières weg als angst en de beschermingsmechanismen die we hebben opgebouwd om deze angst en onze pijn niet te hoeven voelen. Deze barrières houden ons voor een groot deel weg bij de Liefde die in ons allemaal aanwezig is, dus de liefde voor onszelf. En tegelijkertijd zorgen diezelfde barrières er ook voor dat we deze liefde dus ook niet kunnen ervaren bij een ander. De stroom van liefde wordt dan geblokkeerd doordat we de ander en de wereld om ons heen gekleurd, dus door de ogen van pijn en angst waarnemen en er hierdoor geen heldere waarneming mogelijk is. Maar tijdens een verliefdheid staan we tijdelijk helemaal open en voelen we de liefde stromen! Eigenlijk zien we op het moment van een verliefdheid de ander zoals hij werkelijk is: Liefde!

 

Steeds meer van jezelf houden

Vooral bij tweelingzielen is er natuurlijk een en al herkenning en vullen we elkaar compleet op. We voelen ons heel! Dit zijn we eigenlijk al, alleen we ervaren het niet altijd door bovengenoemde barrières.

We missen dus eigenlijk niet de persóón die ons heeft geholpen om ons heel te voelen, maar we verlangen naar heelheid! De heelheid die we eigenlijk al Zijn maar niet ervaren! We verlangen naar heelheid die wij zelf mogen ervaren zonder daar een ander bij nodig te hebben. Ons compleet voelen en volledig houden van onszelf! Dit steeds meer van jezelf houden en steeds meer de Liefde voelen stromen bereiken wij door steeds weer zoveel mogelijk onze gedachten (oordelen die ons informatie verschaffen over de onbewuste delen in onszelf) en onze emoties die naar boven worden gehaald doordat we worden geraakt in onze pijn, te gaan onderzoeken. Juist in de delen die wij in onszelf afkeuren en die er niet mogen zijn van ons, huist geen Liefde. Juist de pijn die we niet willen voelen en wegstoppen ergens in een onbewust donker hoekje houdt ons weg bij onze Liefde. Hier voelen wij ons niet heel, hier voelen wij geen Liefde. Bewust-worden van alles dat zich aandient vanuit de schaduw en dit volledig accepteren en doorvoelen, zorgt ervoor dat we dit kunnen loslaten. Dan is de gedachte, pijn of emotie getransformeerd naar Liefde.. En zo ervaren wij steeds meer de Liefde die al in ons bestaat.. Die Liefde is al heel en al het andere is een illusie die we mogen gaan doorzien.

 

Focus op wat er bij ons gebeurt vanbinnen

Wanneer we iemand missen en wanneer we verlangen naar iemand die niet meer in ons leven is op de manier zoals wij graag zouden willen, kan ons een onrustig of verdrietig gevoel bezorgen. We zijn dan vooral gefocust op de ander en willen dat ons verlangen wordt bevredigd door de ander weer te laten terugkeren in ons leven. Maar het zal ons verder brengen en het zal ervoor zorgen dat wij de Liefde in ons steeds meer gaan ervaren als wij onze focus verleggen naar wat er bij ons vanbinnen gebeurt. Schrijf desnoods alles op wat je voelt en wat je gedachten zijn om ze op deze manier te ordenen en inzichten te verkrijgen. Kom erachter wat ze zeggen over jouzelf. Over jouw overtuigingen en pijn. Wanneer we ons bewust gaan worden van onszelf en ons licht laten schijnen op de delen die tot dan toe in de schaduw lagen, komen wij steeds dichter bij die kern van Liefde in onszelf. Dan bereiken we innerlijke vrede die niet afhankelijk is van de omstandigheden die we om ons heen ervaren. Ervaren dat wij heel zijn is ons verlangen.

Alles dat geen Liefde is en ons weghoudt bij onze Liefde, gaan loslaten is ons doel. 


Auteur: Mirella Suurhoff

www.depraktijkvandenieuwetijd.nl

mirella suurhoff

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Beoordeel je dag niet aan de oogst, maar aan de zaadjes die je hebt geplant.

Robert Louis Stevenson