Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Jouw Chinese horoscoop

De Haan

het jaar van de Haan

Heel wat nieuwe uitdagingen & praktische oplossingen,
maar vooral ook veel humor!

Vanaf 28 januari 2017 treden we het jaar van de Haan binnen.
Hoeveel geluk heb jij dit jaar? En wat is jouw rapportcijfer voor 2017?

Ontdek jouw Chinese horoscoop hier.De Chinese zodiak

In de Westerse astrologie maken we gebruik van de twaalf dierenriemtekens Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Ook de Chinese astrologie hanteert dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese astrologie staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese astrologie ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis, enz. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water.

Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

De aard van het beestje

HOE BESTAAT DE HAAN?

Als Haan ben je een opvallend type. Je bent goed in het organiseren en het onderhandelen en bovenal ben je een begenadigd spreker. Je komt recht voor je mening uit en daarmee kan je wel eens mensen kwetsen, want je neemt geen blad voor de mond. Materiële veiligheid is ontzettend belangrijk voor jou en je zal er in de loop van je leven alles aan doen om deze zekerheid te verwerven. Je gaat op een verstandige manier om met het geld dat je hebt vergaard. Je bent ambitieus en je zult ongetwijfeld vooruit komen, waardig en zelfverzekerd. Elke dag ben je piekfijn uitgedost en het is zo goed als zeker dat je graag een officieel uniform draagt. Verder sta je bekend als een eerlijk en betrouwbaar persoon. Minder positieve kantjes zijn je koppigheid en je neiging om egocentrisch te zijn. Je houdt van het gezinsleven en je bent dol op kinderen.

Benieuwd naar je toekomst in 2017?
Lees nu je prognose!
Voor alle Chinese tekens.

button-OK

Bereken jouw Chinese Zodiac

Jouw geboortedatum:

Jaarvoorspellingen & Karakteranalyses UNIEK IN DE BENELUX

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Kracht komt niet voort uit fysiek vermogen, maar uit een onverzettelijke wil!

Mahatma Gandhi