Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Jouw Chinese horoscoop

De Hond

het jaar van de Hond

Loyaliteit & gerechtigheid

Op 16 februari 2018 ruilen we de Yin-energie in voor die van Yang van de Hond. Vanaf medio februari richten we, naar analogie van de eigenschappen van de Hond, onze pijlen op loyauteit, het sociale leven, gerechtigheid en altruïsme. Je gezin, je woning, de plek waar je je thuis en veilig voelt, maar ook lichaamsbeweging en sporten komen op de voorgrond te staan. De Hond is integer en gepassioneerd. Jaren van de Hond vereisen vooral veel ijver en stimuleren de vooruitgang op beroepsvlak. Echter, niet ten koste van alles! De regels moeten nu eenmaal gerespecteerd worden. Daarom een gouden tip: wees oprecht en eerlijk in alles wat je tijdens het jaar van de Hond onderneemt. Hoe het jou dit jaar vergaat op professioneel en financieel vlak...? Wel, dat kom je te weten in het tijdschrift Para-Astro editie februari 2018.

Ontdek jouw Chinese horoscoop hierDe Chinese zodiak

In de Westerse astrologie maken we gebruik van de twaalf dierenriemtekens Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Ook de Chinese astrologie hanteert dierenriemtekens, die echter verschillen van de Westerse. In de Chinese vinden we tekens zoals de Rat, de Os, de Tijger, de Haas, de Draak, de Slang, het Paard, de Geit, de Aap, de Haan, de Hond en het Varken. Bovendien is niet zoals de Westerse astrologie elke maand een ander teken aan de beurt. Neen, in de Chinese astrologie staat elk jaar een ander teken in de schijnwerper. Verder houdt men in de Chinese astrologie ook rekening met Yin en Yang. In de even jaren domineert het Yang-element, dat staat voor mannelijkheid en helderheid, terwijl tijdens de oneven jaren de Yin-waarden overheersen, die samengaan met het vrouwelijke, het aardse, de duisternis, enz. Tot slot maakt de Chinese astrologie ook gebruik van de vijf elementen, waaronder hout, vuur, aarde, metaal en water.

Aan de indeling van de Chinese dierenriem is tevens een mooie legende verbonden. Zo wordt verteld dat Boeddha, voor hij van de aarde vertrok, alle dieren tot zich roep. Echter, er kwamen slechts twaalf dieren opdagen. Boeddha beloonde deze dieren voor hun komst, door elk jaar naar één van hen te noemen.

Hoe bestaan de Chinese tekens? Dit lees je hieronder. 


Benieuwd naar je toekomst in 2018?
Lees nu je prognose!
Voor alle Chinese tekens.

button-OK

Bereken jouw Chinese Zodiac

Jouw geboortedatum:

Jaarvoorspellingen & Karakteranalyses UNIEK IN DE BENELUX

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Happiness cannot be traveled to, owned, earned, worn or consumed. Happiness is the spiritual experience of living every minute with love, grace, and gratitude.

Denis Waitley