Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Maan Info

Maan info

maanfases

Zichtbaar gedeelte: 71.41 %


Wassende maan
Meer info
Astrologische positie: Maan in Vissen 20 Vis 45' 22"
Dag in cyclus: 9
Volle maan op: 23 november 06:41
Volgende nieuwe maan: 07 december 08:21
Afstand tot de maan: 400091km

De verschillende Maanfasen

1 - Nieuwe Maan: "het ontwaken"

Indien er sprake is van Nieuwe Maan, dan is de Maan aan het hemelgewelf niet zichtbaar. Je ziet enkel een dunne sikkel verschijnen aan de rechterkant. 

Betekenis van de Nieuwe Maan: Het is een periode, waarin nieuwe ideeën ontstaan. Deze invloed is pas na enkele dagen merkbaar. Het is een gunstige tijd om iets nieuws op te zetten, of dit nu een relatie, een nieuwe job,... betreft. Je voelt je impulsief en bruist van initiatief. Rituelen rondom deze Nieuwe Maan richten zich op tranformaties. Richt je tijdens deze tijd op het vinden van een nieuwe job, het aantrekken van een geliefde,...

Betekenis van de Nieuwe Maan in het dierenriemteken: Gedurende circa 29 dagen reist de Maan door de twaalf sterrenbeelden. Zo geeft het teken/sterrenbeeld, waarin de Maan staat, een extra dimensie aan de uitwerking van de Maan. 

TIP: Kijk dus goed in welk teken/sterrenbeeld de Nieuwe Maan staat om te zien welke uitwerking deze Nieuwe Maan heeft!

Staat de Nieuwe Maan in het teken Ram? 
Betekenis: Met de Nieuwe Maan in het teken Ram is het moment aangebroken om met frisse moed iets te gaan ondernemen. Een nieuwe periode breekt aan. Doe het wel wat voorzichtig aan en pak de zaken welbewust en weloverwogen aan.

Staat de Nieuwe Maan in het teken Stier? 
Betekenis: Met de Nieuwe Maan in het teken Stier kunnen nieuwe projecten en zaken nu goed uitpakken, hoewel er toch sprake kan zijn van vertraging. Deze plaatsing van de Maan heeft ook een positieve invloed op zaken, die met geld, liefde, bezittingen, kunst en muziek te maken hebben. Handel niet impulsief, maar overdenk en bestudeer goed datgene wat je wil opzetten.

Staat de Nieuwe Maan in het teken Tweelingen? 
Betekenis: Met de Nieuwe Maan ben je klaar voor iets nieuw. Bovendien biedt de Maan in Tweelingen jou de mogelijkheid om nieuwe kennis en informatie op te doen, om je te richten op zaken, die wat hersenwerk behoeven. Je bent ook meer onderweg en deze dag staat bol van communicatie. 

Staat de Nieuwe Maan in het teken Kreeft? 
Betekenis: Met de Nieuwe Maan in het teken Kreeft heb je zin om iets totaal anders te doen en dit in de thuis of in je vertrouwde omgeving. Je kan je uitleven in de keuken. Mogelijks kom je ook meer in aanraking met baby’s en kleine kinderen. Een bepaalde (over)gevoeligheid kenmerkt deze dag. 

Staat de Nieuwe Maan in het teken Leeuw?
Betekenis: Met de Nieuwe Maan in het teken Leeuw voel je je enthousiast, uitbundig en vrolijk. Je neemt een nieuwe start en het gebeurde lijkt vergeten en vergeven.

Staat de Nieuwe Maan in het teken Maagd?
Betekenis: Met de Nieuwe Maan op 1 september in het teken Maagd kom je in rustiger vaarwater terecht. De dagen rond deze Nieuwe Maan is een gunstige tijd om zaken te overdenken en om na te gaan wat je in de nabije toekomst wil verwezenlijken.

Staat de Nieuwe Maan in het teken Weegschaal?
Betekenis: De Nieuwe Maan in het teken Weegschaal brengt een frisse start. Zo kan je vervelende kwesties uit het verleden uitpraten. Ofwel trekken nieuwe zaken je aandacht, waardoor beslommeringen en discussies uit het verleden op de achtergrond verdwijnen. Deze tijd draait om samenwerking. Mogelijks ga je over tot het tekenen van een contract. Lees goed na wat je ondertekent!

Staat de Nieuwe Maan in het teken Schorpioen?
Betekenis: De kans is groot dat je tot over je oren verliefd wordt of dat een idee, project je helemaal opslorpt. Je hebt enkel oog én tijd voor dat ene. 

Staat de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter?
Betekenis: Met de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter neem je een frisse start. Je hebt heldere, nieuwe plannen voor ogen. Misschien dat je wel een reis of uitstapje maakt.

Staat de Nieuwe Maan in het teken Steenbok?
Betekenis: Met de Nieuwe Maan in het teken Steenbok kan je nieuwe projecten opzetten, die met werk en carrière verband houden. Benut deze dag!

Staat de Nieuwe Maan in het teken Waterman?
Betekenis: Met de Nieuwe Maan in het teken Waterman wens je projecten op te stellen, waar heel wat mensen en vrienden bij betrokken zijn.

Staat de Nieuwe Maan in het teken Vissen?
Betekenis: Met de Nieuwe Maan in het teken Vissen sta je aan de vooravond van een fase, waarin je je als herboren voelt. Richt je op fysieke activiteiten, waaronder zwemmen, zeilen,… Kortom, alles wat met water te maken heeft. Op deze wijze krijg je je gedachten op orde. 


2 - Wassende Maan: "uitbreiding" 

Zoals hierboven beschreven staat de Nieuwe Maan voor een periode, waarin nieuwe, frisse plannen kunnen gemaakt worden. Maar om deze plannen concreet ten uitvoer te brengen, heb je nood aan energie én moed. Je moet dus tot handelen overgaan, zodat het niet louter bij 'plannen' blijft. Wel daar zorgt de daaropvolgnde Wassende Maan voor! 

Betekenis Wassende Maan: De periode van Wassende Maan is een gunstige tijd om actie te ondernemen én om alles wat je hebt uitgesteld nu daadwerkelijk aan te pakken. Rituelen rond deze Maan zijn geschikt om op constructieve wijze te werken aan liefde, succes, voorspoed etc. Ook voor genezingsprocessen is dit een gunstige periode. Verder ook voor het aanleggen van een tuin, om creatieve ideeën uit te voeren,... Wens je sneller kennis op te nemen, te trouwen,... doe dit dan tijdens deze periode. 

Rituelen om iets te zien groeien (liefde, welstand, succes,...) worden best uitgevoerd bij wassende maan. 


3 - Volle Maan: "vervulling"

Je hebt het al gemerkt. Met Volle Maan gebeurt er vanalles om je heen, is er meer rumoer, lijkt iedereen er serieus tegenaan te willen gaan, is het druk en bedrijvig. Ook bij het uitgaan is men onstuimiger dan anders, wordt er meer gedronken, gaan meer mensen met mekaar in conflict,... Ook worden er meer kinderen geboren. De Volle Maan heeft ook een invloed op de nachtrust: ofwel geniet je een diepe nachtrust met heel wat dromen (let op je dromen: deze willen je iets vertellen) ofwel blijf je klaarwakker liggen. 

Betekenis Volle Maan: De periode rond Volle Maan is een actieve, energieke periode. Je kan deze energie en power aanwenden om die zaken in vervulling te laten gaan, die net dat ietsje meer van je vergen. 

TIP: Kijk goed in welk teken/sterrenbeeld de Volle Maan staat om te zien welke uitwerking deze Volle Maan heeft!

Staat de Volle Maan in het teken Ram?
Betekenis: Je gaat er met dadendrang én strijdlust tegenaan! Plannen die al een eindje zitten te broeden, kan je nu tot uitvoering brengen. Het is een gunstige tijd om te solliciteren, of om een date te scoren, aangezien je blaakt van zelfvertrouwen. Go for it!

Staat de Volle Maan in het teken Stier?
Betekenis:  Het is een ideaal moment om zaken grondig te checken. Momenteel sta je praktischer in het leven en steek je de armen uit de mouwen. Ook tuinieren ligt je nu meer dan anders. 

Staat de Volle Maan in het teken Tweelingen?
Betekenis: Dit wordt echt een contactrijke dag. Je telefoneert, mailt,… meer dan gewoonlijk. Kortom, deze dag staat in het teken van communicatie en ontmoetingen. Bovendien slaag je er in om je gedachten beter te ordenen en te uiten. 

Staat de Volle Maan in het teken Kreeft?
Betekenis: De Maan komt hier in haar eigen teken, Kreeft, te staan. Huiselijkheid ten top! Het wordt een echte familiedag, waarbij je je aandacht richt op de thuis en je naasten. Verder kan je je op deze dag meer dan anders verdiepen in andermans zielenleven. Jij en je omgeving kunnen vandaag wat gevoeliger uit de hoek komen.

Staat de Volle Maan in het teken Leeuw?
Betekenis: Je voelt je enthousiast, vol lef en trots. Er zijn geen obstakels waar te nemen en je hebt het idee alles aan te kunnen. Wees echter niet té overmoedig. 

Staat de Volle Maan in het teken Maagd?
Betekenis: Op deze dag focus je je op thema’s zoals gezondheid, kruiden, goede voeding etc. 

Staat de Volle Maan in het teken Weegschaal?
Betekenis:  Dit belooft een bruisende dag te worden, doordrongen met sociale contacten. Je staat nu objectiever in het leven en samenwerkingen leiden tot gunstige resultaten. Ervaar je liefdesperikelen, wend deze dag dan aan om opnieuw meer harmonie te bekomen. 

Staat de Volle Maan in het teken Schorpioen?
Betekenis: Mogelijks wil je bepaalde zaken blootleggen of richt je je meer dan anders tot verborgen zaken. Vruchtbaarheid, seks en occulte thema's, alsook onderwerpen die met de dood te maken hebben, wekken nu jouw interesse op.

Staat de Volle Maan in het teken Boogschutter?
Betekenis:  Dit is een goede periode om er op uit te trekken of je te verdiepen in andere, vreemde culturen of religies.

Staat de Volle Maan in het teken Steenbok?
Betekenis:  Dit is een ideale periode om een nieuwe opdracht aan te vatten of om ander werk op te starten. Je bent volhardend in hetgeen je doet. Op deze dag draait alles rond werk en maatschappelijke status. 

Staat de Volle Maan in het teken Waterman?
Betekenis: Deze dag is geschikt om er voor het volle pond tegenaan te gaan en om je ideeën ten uitvoer te brengen. Maak er wat van met gelijkgestemden!  

Staat de Volle Maan in het teken Vissen?
Betekenis:
Deze maanstand kweekt emoties los. Wellicht voel je je rond deze dag gevoeliger en kan je je beter op anderen afstemmen. Let ook op je dromen: deze hebben een boodschap in petto. 


4 - Afnemende Maan: "zaken lopen af, ten einde"

Tijdens een periode waarin de Maan 'afnemend' is, voel je de krachten in de natuur afnemen. Deze periode is dan 

De periode van Afnemende Maan is uiterst geschikt om bepaalde zaken en negatieve energieën af te stoten of af te sluiten. Wil je stoppen met roken? Begin daar dan nu mee. Ook het beëindigen van een relatie kost in deze tijd minder moeite. Ook wanneer je enkele overtollige kilo’s wilt kwijtspelen, dan zal je het best met je goede voornemens starten in een periode van afnemende maan. Tijdens die dagen ontdoet het lichaam zich gemakkelijker van water en afvalstoffen. 

Rituelen om iets te verminderen (een probleem, verdriet, een bekommernis,...) zullen plaatsgrijpen bij afnemende maan

Efemerides

 • 17 november 2018 - 23:03
 • Zon in Schorpioen 25 Sch 30' 02"
  Maan in Vissen 20 Vis 45' 22"
  Mercurius in Boogschutter 13 Boo 26' 05" R
  Venus in Weegschaal 25 Wee 17' 07"
  Mars in Vissen 01 Vis 13' 20"
  Jupiter in Boogschutter 02 Boo 04' 32"
  Saturnus in Steenbok 06 Ste 27' 59"
  Uranus in Ram 29 Ram 34' 54" R
  Neptunus in Vissen 13 Vis 42' 31" R
  Pluto in Steenbok 19 Ste 18' 46"
  Chiron in Vissen 28 Vis 06' 26" R
  Lilith in Waterman 11 Wat 28' 36"
  True Node in Kreeft 29 Kre 06' 18" R
  Ascendant in Leeuw 18 Leo 11' 56"
  Midhemel in Stier 03 Sti 21' 49"

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Your life is an occasion. Rise to it.

Suzanne Weyn