Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Deze maand in Para-Astro oktober 2017 - NR 368

Maak je eigen hoestsiroop & kom gezond de herfst/winter door

Herfst, kortere dagen, minder zonlicht, minder energie, het vreet aan je. En voor je het weet, heb je het zitten: je hebt een verkoudheid, je wordt ziek! Volgens Nancy, die herboriste is, hoeft het allemaal zo'n vaart niet te lopen: “De natuur snelt ons ter hulp met heel wat medicinale kruiden!”.  In deze bijdrage deelt Nancy graag haar kennis met de lezers van Para-Astro.

Het verdriet van België

Vorige maand werd in deze column de horoscoop van België besproken, waarin Mars, de planeet van strijd en onenigheid, een bijzondere positie inneemt, met name precies op het punt dat de omgang/relatie met anderen beschrijft. Dat verklaart de strijd tussen de taalgemeenschappen, die België al sinds zijn onafhankelijkheid in de ban houdt. In deze column gaan we deze maand terug naar 1982-1983 en zoeken we een astrologische verklaring voor het gewelddadige optreden van... de bende van Nijvel.

De magische wereld van kleuren

Kleuren, ze zijn er in alle gradaties en combinaties. Volgens de kleurpsychologie (de studie die achterhaalt welke invloed een kleur heeft op je gedrag, stemming) kan je door kleuren te gebruiken positieve veranderingen in je leven bewerkstelligen. Wij zochten medium Greet Mariën op, die in haar praktijk elke dag met kleuren werkt.

Volle maan 5 oktober 2017: oogsten & danken

volle maan om 20.41 u in Ram in het 12de huis
Met de Maan in Ram komt er veel beweging in je emoties. Dingen die vastzaten in je leven kunnen nu heel plots in beweging komen. Ram wil soms te snel gaan, heeft een levendige verbeelding en kan daardoor dingen forceren. Met de Maan in het 12de huis krijg je de kans om van je verbeelding een actieve kracht te maken, zeker als je ze koppelt aan je buikgevoel... Dit artikel geeft aan welke invloed de maanfasen in oktober op jou kunnen hebben. 

Wijze woorden voor elke dag in herfst & winter

Herfst en winter zijn seizoenen waarbij een mens tot inkeer komt. De transformatie in de natuur heeft zijn invloed op de menselijke psyche. Het wordt koud, bomen krijgen een kale aanblik. De mens ondergaat elk jaar dit terugkerend natuurfenomeen vaak onbewust, maar toch sijpelt in zijn psyche een trager levensritme en ernstiger denken door... In deze bijdrage gaan we bij elke dag van de maand stilstaan bij een citaat van een wijze, of tekst uit een heilig boek. Vaak zijn maar weinig woorden nodig om je geest de essentie van een bepaald probleem of levenssituatie te doen begrijpen of in te zien. Wijze woorden kunnen ons hart troosten of de onbelangrijkheid aantonen van vaak onbenullige zaken of dagelijkse probleempjes, die ons leven ondermijnen en ons afleiden van de werkelijke zin van het bestaan.

Jouw astrologische maandhoroscoop voor oktober 2017

Liefde, werk, gezondheid, geld... voor oktober 2017, voor alle dierenriemtekens. Op welke dagen zit het je mee wat betreft de liefde, de lotto etc?

Wat maakt onze horoscopen zo uniek? Elk dierenriemteken wordt nogmaals onderverdeeld in 3 periodes. Op die wijze is je horoscoop nog nauwkeuriger! Deze methode is nergens anders geprint te vinden. 

Happy birthday to... - Uitgebreide jaarhoroscoop van de Weegschaal

De Weegschaal wordt in de bloemetjes gezet! Uitgebreide jaarvoorspelling 2017-2018 voor alle Weegschalen over hobby's, carrière, financiën, liefde & intimiteit etc. Hoe ziet jouw toekomst er in 2017 & 2018 uit? Ontdek het nu!

Plaats je (huis)dier in de bloemetjes

Zoals je weet beïnvloeden de planeten alle levende wezens op aarde, niet enkel mensen, maar ook dieren. Natuurlijk dat (huis)dieren niet zo complex ineen zitten als mensen, maar het karakter wordt toch ook beïnvloed door het sterrenbeeld waaronder het geboren is. Dieren hebben zoals wij, mensen, ook gevoelens. Ken je de geboortedatum van je huisdier, dan kan je zelf een stapje verder gaan om je beestje beter te leren begrijpen. Het sterrenbeeld vertelt je namelijk iets over zijn/haar karakter. Is je hond bijvoorbeeld eerder wat lui en gemakzuchtig, dan kan hij/zij een Stier zijn. Is hij/zij daarentegen graag in de weer en gaat je hond gewillig mee op avontuur, dan heb je mogelijk met een Boogschutter te maken. Deze maand plaatsen we de jarige Weegschaal in de bloemetjes. 

Leren werken met familie-opstellingen

Inzicht in de invloed van het gezin

Je hebt er misschien al van gehoord of over gelezen, maar de nieuwe spirituele therapie 'Familieopstellingen' van Bert Hellinger is een schot in de roos. Een spirituele techniek die uit Duitsland komt in plaats vanuit India is op zijn minst merkwaardig. Iedereen is geboren in een familie en bijgevolg worden bepaalde levenspatronen overgedragen van generatie op generatie, maar het kan ook anders. Wij spraken met een specialist ter zake, Peter van Delphia, die al 12 jaar bezig is met opstellingen en demonstraties geeft op beurzen.

Angela Merkel & haar relatie met de wereldleiders

Haar politieke activiteiten startten eind 1989. Nog voor de Duitse hereniging werd zij vice woordvoerder van de laatste Oost-Duitse regering. Na de vereniging van West- en Oost- Duitsland haalde bondskanselier Helmut Kohl haar in de regering als minister voor Vrouwen- en Jeugdzaken. Al snel oogstte ze veel respect door haar geweldige dossierkennis. Nadien werd haar invloed binnen de CDU steeds groter. Op 30 mei 2005 droeg de CDU Merkel officieel als kanselierskandidaat op. Na de coalitiegesprekken met de SPD werd zij op 22 november 2005 de eerste vrouwelijke bondskanselier van Duitsland. Ze heeft nu bijna drie  ambtstermijnen achter de rug. Volgens de peilingen en dankzij de gunstige voorverkiezingen in maart en mei 2017 zal zij de verkiezingen op 24 september 2017 hoogstwaarschijnlijk winnen. In deze bijdrage wordt de horoscoop van de Bondskanselier grondig besproken, alsook haar relaties met andere wereldleiders, waaronder Emmanuel Macron, Poetin, Trump etc. 

Puzzelfun met Para-Astro

Vind het verborgen woord in de puzzel en maak kans op leuke prijzen. Succes! Deze maand in de prijzenpot: 5 x Agaat juweel volgens dierenriemteken + 10 x duo-tickets Spirituele Expo Para-Astro. 

Geluk als levensinspiratie: is geluk maakbaar?

Geluk is iets wat heel persoonlijk is. Wat jou blij maakt, wil niet zeggen dat ik daar automatisch een vreugdedansje van ga maken. Of om maar gelijk met de zomer, die jammer genoeg opnieuw eventjes achter ons ligt, te beginnen. Er zijn mensen die in hun zomervakantie blij zijn dat ze thuis kunnen blijven, op hun eigen vertrouwde stek. Natuurlijk zijn er avonturiers die zweren bij hun huis op wielen of hun volgepakte uitklapbare aanhanger en als een soort Columbus in spé Europa ontdekken. Via de Route du Soleil of richting andere windstreken. Uiteraard zijn er enkelingen die met hun Mojito het liefst weken aan een rand van een verwarmd zwembad liggen. Ieder zijn voorkeur. En ik? Tsja, ik word erg blij van een gehuurd Frans hutje in the middle of nowhere. Back to basics. Rust is het toverwoord. Happiness ten voeten uit. Geluk is zoals je merkt lastig te omschrijven.

Met deze bijdrage gaan we na wat geluk is en hoe je geluk in de hand kan werken? Word jij hier al niet gelukkig(er) van?!

Inclusief tips & tricks om zélf gelukkiger te worden.

De belangrijkste vitamines, mineralen en spoorelementen in geval van stress

Lieve lezers, vorige maand hebben we het gehad over de basissuppletie, voedingssupplementen waar iedere volwassene baat bij heeft. Deze keer gaan we iets dieper in op de materie van de voedingssupplementen en proberen we te achterhalen wat de behoeften zijn van iemand die met stress te kampen heeft. Zoals er verschil is in suppletie-behoeften tussen een man en een vrouw, tussen jong en oud, zo heeft een stressgevoelig persoon duidelijk andere voedingsstoffen nodig dan iemand die een evenwicht heeft gevonden tussen spanning en ontspanning. In deze bijdrage achterhalen wij hoe je je lichaam een handje kan helpen om met stress om te gaan. 

De Numerologie voorspelt jouw maand oktober

In Para-Astro ontdek je welke vibratie je tijdens de komende maand zal ervaren en dit dankzij je persoonlijk getal (op basis van de numerologie, leer der getallen). Door kaartlegger & numeroloog Bert Glorieux

Jouw maan(d)kalender: de maan beïnvloedt/beheerst je leven

De maancycli zijn van invloed op alle dieren, ook op de mens. Maar hoe kan je hier je voordeel mee halen? In dit magazine lees je welke dagen in oktober geschikt zijn om zaken te ondernemen, om een feestje op te zetten, om te mediteren, om geldzaken te regelen, om te stoppen met roken, om af te vallen etc. Natuurlijk lees je ook de tijden van nieuwe maan, eerste kwartier, laatste kwartier etc. Verder krijg je een overzicht van de momenten waarop de 'maan void of course' staat. Het is alom geweten dat tijdens deze 'maan void of course' tijdstippen je best geen grote projecten of dure aankopen doet. Ook een operatie is dan niet aangewezen. Benut dus je kennis van de maancycli en je zal merken dat de dagdagelijkse beslommeringen je makkelijker afgaan. 

Al aan een jaarabonnement gedacht?

• Goedkoper • Eenvoudig • Snel
(-€15,40 goedkoper op jaarbasis)

 • 12 edities/jaar
 • GRATIS welkomstgeschenk: horoscoop 2017 (t.w.v. €32!) of edelsteenhanger naar keuze
 • Geen prijsstijgingen tijdens duurtijd abonnement
 • Geen automatische verlenging

Maandblad Para-Astro al 30 jaar dé referentie

In deze hectische tijd heeft iedereen, ook jij, wel eens nood aan een moment van diepgang en bezinning. Het leven lijkt een eigen koers te varen, waarbij je zich wellicht soms afvraagt of jij zelf nog iets in de pap te brokken hebt. Hoewel het er soms de schijn naar heeft dat we machteloos staan tegenover de vele veranderingen en gebeurtenissen in het leven, is niets minder waar. Zelf heb je beslist al ondervonden dat eventjes stilstaan bij de dingen en het leven een seconde op ‘hold’ zetten, jou tot vele nieuwe inzichten brengt. Door vallen en opstaan, maar vooral door zich te omringen met positiviteit en optimisme en door jouw horizonten te verruimen, wordt het leven écht mooi en intrigerend. Vanuit dit perspectief vertrekt het tijdschrift Para-Astro. Het is een magazine, waarin astrologische en parapsychologische concepten centraal staan.

Kortom: Alles wat jij van spiritualiteit wenst te weten, vind je zeker in Para-Astro terug. Indien je bereid bent om ook jouw geest open te stellen voor astrologische, parapsychologische fenomenen, zal je algauw merken dat er een nieuwe wereld voor je opengaat.

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

I believe in a lot of astrology. I believe in aliens... I look up into the stars and I imagine: ?How self-important are we to think that we are the only life-form??

Katy Perry