Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

Deze maand in Para-Astro december 2017 - NR 370

2018: een astrologische prognose

2017 was in veel opzichten een confronterend en verwarrend jaar. Zowel in ons persoonlijke leven als mondiaal waren er serieus wat uitdagingen. In astrologisch opzicht werd het voorbije jaar gekenmerkt door een T-kruis tussen Jupiter in  Weegschaal, het vierkant naar Pluto in Steenbok en de oppositie naar Uranus in Ram. We zullen even kijken wat de astrologie voorziet voor het jaar dat er zo meteen aankomt.

Jupiter in Schorpioen, het teken van dood & wedergeboorte

Jupiter is de allergrootste planeet van ons sterrenstelsel. Zij wordt ook wel de gasreus genoemd. Vanaf de Zon gezien is Jupiter de vijfde planeet. Hiervoor, buiten de aarde en haar Maan, bewegen Mercurius, Venus en Mars rond de Zon. Vanaf 10 oktober 2017 ruilt Jupiter zijn plaatsje in Weegschaal voor het teken Schorpioen in, waar hij tot 8 november 2018 zal vertoeven. Hoe kan je je nu voorbereiden op deze 'andere' energie en hoe ga je daar best mee om? Je leest het hier.

Een ander verhaal uit Chartres: de Jonkvrouw met het Kind

Het klassieke kerstverhaal wordt hier door Erna Droesbeke in een historisch perspectief geplaatst en leidt ons terug tot de heidense wijsheid. 

Maak je eigen engelenthee

December, einde van het jaar,  feestdagen, kerstmarkten,  gluhwein en vooral veel feesten, eten, genieten en...  gezellig samenzijn.

We naderen stilaan het einde van het jaar. De Sint is pas vertrokken en daar komt de kerstperiode alweer aan. Cadeautjestijd en een heleboel goede voornemens. Alle goede intenties starten met een gezonde geest in een gezond lichaam. Een goede nachtrust maakt hier uiteraard deel van uit. Hoe kan jij met het nieuwe jaar in zicht slaapproblemen aanpakken? Herboriste Nancy helpt je op weg en laat jou zien hoe je eenvoudigweg zélf je eigen engelenthee maakt. Een goede nachtrust verzekerd!

Met welke laatste loodjes sluiten we 2017 kosmisch af?

Als je de kosmische thema’s kent en erop aansluit, zal je merken dat je eigen leven veel vlotter zal verlopen. De frictie ontstaat als je tegen de stroom of cyclus ingaat. Jij bent de microkosmos van de macrokosmos en je hebt er alle baat bij je bewust te zijn van de grotere tendensen. Die worden je aangereikt via vrouwe maan, tweemaal per maand, bij volle en bij nieuwe maan. Hoe zien de maanfasen voor december 2017 eruit en hoe kan jij deze optimaal benutten? Kom het nu te weten. 

Medische astrologie: hartkloppingen

Vaak wordt gedacht dat astrologie een soort psychologie is en dat je horoscoop laat zien hoe je karakter is. Dat is tot op zekere hoogte waar, je kunt op basis van een horoscoop inderdaad een psychologische beschrijving van iemand geven, maar er is meer... Klassiek-astroloog Oscar Hofman laat je in deze bijdrage zien dat astrologische ook kan aangewend worden om vraagstukken omtrent gezondheid op te lossen.

Jouw astrologische maandhoroscoop voor december 2017

Liefde, werk, gezondheid, geld... voor december 2017, voor alle dierenriemtekens. Op welke dagen zit het je mee wat betreft de liefde, de lotto etc?

Wat maakt onze horoscopen zo uniek? Elk dierenriemteken wordt nogmaals onderverdeeld in 3 periodes. Op die wijze is je horoscoop nog nauwkeuriger! Deze methode is nergens anders geprint te vinden. 

Happy birthday to... - Uitgebreide jaarhoroscoop van de Boogschutter

De Boogschutter wordt in de bloemetjes gezet! Uitgebreide jaarvoorspelling 2018 voor alle Boogschutters over hobby's, carrière, financiën, liefde & intimiteit etc. Hoe ziet jouw toekomst er in 2018 uit? Ontdek het nu!

Plaats je (huis)dier in de bloemetjes

Zoals je weet beïnvloeden de planeten alle levende wezens op aarde, niet enkel mensen, maar ook dieren. Natuurlijk dat (huis)dieren niet zo complex ineen zitten als mensen, maar het karakter wordt toch ook beïnvloed door het sterrenbeeld waaronder het geboren is. Dieren hebben zoals wij, mensen, ook gevoelens. Ken je de geboortedatum van je huisdier, dan kan je zelf een stapje verder gaan om je beestje beter te leren begrijpen. Het sterrenbeeld vertelt je namelijk iets over zijn/haar karakter. Is je hond bijvoorbeeld eerder wat lui en gemakzuchtig, dan kan hij/zij een Stier zijn. Is hij/zij daarentegen graag in de weer en gaat je hond gewillig mee op avontuur, dan heb je mogelijk met een Boogschutter te maken. Deze maand plaatsen we de jarige Boogschutter in de bloemetjes. 

Eenzaamheid anders bekeken/beleven

De overgang van het oude naar het nieuwe jaar verloopt dikwijls erg moeizaam. Veel mensen kampen met eenzaamheid en verdriet, omdat ze de eindejaarsperiode graag willen delen met iemand die hen nauw aan het hart ligt. In deze bijdrage wil medium Fabio de lezers van Para-Astro vanuit mijn persoonlijke ervaring meegeven dat het alleen-zijn wel degelijk een diepere zin en betekenis in zich draagt. 

Aanslag Las Vegas: waarom Stephen Paddock?

Stephen Paddock, miljonair, gokker én zoon van een bankovervaller schoot op 1 oktober 2017 maar liefst 59 mensen dood op een country muziekfestival in Las Vegas. Naar het waarom van deze feiten is het nog altijd gissen. Para-Astro legde Stephens horoscoop onder het vergrootglas en geeft wél een antwoord op de prangende vraag: “For God’s sake, why?”.

Enlighten yourself: word (opnieuw) een happy soul

Het verleden is passé. Dat is geweest. Geleefd, doorleefd en wellicht tot in elke vezel van je wezen gevoeld. Als je straks 2017 uitwuift, denk dan even aan alles wat je hebt moeten meemaken, dat dit alles je heeft gevormd tot wie en wat je nu bent en heeft bijgedragen aan je completere zelf. In optima forma. Kortom, je weg, je levenswandel en de daarbijhorende miserie die je pad kruiste, heeft je getransformeerd, gevormd, gehard ook, en in veel gevallen sterker gemaakt. Je bent veranderd en dat is wellicht in lijn met het plan van je ziel. Maar ben je gelukkiger geworden?

Puzzelfun met Para-Astro

Vind het verborgen woord in de puzzel en maak kans op leuke prijzen. Succes! Deze maand in de prijzenpot: 5 x wit cherubijn engeltje met gouden blad + 10 x duo-tickets voor een Spirituele Expo van Para-Astro naar keuze. 

Waarom goede voornemens stranden én hoe je het anders kan aanpakken

Het is eindelijk opnieuw zover: de periode om al je verlangens en wensen om te zetten in goede voornemens staat voor de deur. Het is tijd om even aan zelfreflectie te doen. Wat ging er het afgelopen jaar goed? Wat kon er beter? Ik stel mezelf gedurende het hele jaar doelen, maar in december maak ik altijd de balans op en stippel ik de koers voor het volgende jaar uit. Als ervaringsdeskundige zag ik vroeger mijn goede voornemens al na twee weken stranden! Maar, ondertussen heb ik geleerd uit mijn fouten! In dit artikel lees je hoe je haalbare doelen kunt stellen, zodat jij vanaf nu datgene bereikt wat je voor ogen hebt! En misschien nog wel meer ook

Contact met engel Jezuël

Joke Slagmolen in gesprek met engel Jezuël met als onderwerp: de kerst- en eindejaarsdagen.

De Numerologie voorspelt jouw maand december

In Para-Astro ontdek je welke vibratie je tijdens de komende maand zal ervaren en dit dankzij je persoonlijk getal (op basis van de numerologie, leer der getallen). Door kaartlegger & numeroloog Bert Glorieux

Jouw maan(d)kalender: de maan beïnvloedt/beheerst je leven

De maancycli zijn van invloed op alle dieren, ook op de mens. Maar hoe kan je hier je voordeel mee halen? In dit magazine lees je welke dagen in december geschikt zijn om zaken te ondernemen, om een feestje op te zetten, om te mediteren, om geldzaken te regelen, om te stoppen met roken, om af te vallen etc. Natuurlijk lees je ook de tijden van nieuwe maan, eerste kwartier, laatste kwartier etc. Verder krijg je een overzicht van de momenten waarop de 'maan void of course' staat. Het is alom geweten dat tijdens deze 'maan void of course' tijdstippen je best geen grote projecten of dure aankopen doet. Ook een operatie is dan niet aangewezen. Benut dus je kennis van de maancycli en je zal merken dat de dagdagelijkse beslommeringen je makkelijker afgaan. 

Al aan een jaarabonnement gedacht?

• Goedkoper • Eenvoudig • Snel
(-€15,40 goedkoper op jaarbasis)

 • 12 edities/jaar
 • GRATIS welkomstgeschenk: horoscoop 2017 (t.w.v. €32!) of edelsteenhanger naar keuze
 • Geen prijsstijgingen tijdens duurtijd abonnement
 • Geen automatische verlenging

Maandblad Para-Astro al 30 jaar dé referentie

In deze hectische tijd heeft iedereen, ook jij, wel eens nood aan een moment van diepgang en bezinning. Het leven lijkt een eigen koers te varen, waarbij je zich wellicht soms afvraagt of jij zelf nog iets in de pap te brokken hebt. Hoewel het er soms de schijn naar heeft dat we machteloos staan tegenover de vele veranderingen en gebeurtenissen in het leven, is niets minder waar. Zelf heb je beslist al ondervonden dat eventjes stilstaan bij de dingen en het leven een seconde op ‘hold’ zetten, jou tot vele nieuwe inzichten brengt. Door vallen en opstaan, maar vooral door zich te omringen met positiviteit en optimisme en door jouw horizonten te verruimen, wordt het leven écht mooi en intrigerend. Vanuit dit perspectief vertrekt het tijdschrift Para-Astro. Het is een magazine, waarin astrologische en parapsychologische concepten centraal staan.

Kortom: Alles wat jij van spiritualiteit wenst te weten, vind je zeker in Para-Astro terug. Indien je bereid bent om ook jouw geest open te stellen voor astrologische, parapsychologische fenomenen, zal je algauw merken dat er een nieuwe wereld voor je opengaat.

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

I believe in astrology as much as I do in genetics.

Quincy Jones