Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, sms, mail of chat via de astrolijn
 • Al in de oudste tijden stelden mensen zich de vraag wat de toekomst zou brengen en welke beslissingen ze het beste namen. Daartoe werden allerlei signalen bestudeerd zoals het raadplegen van orakels of het duiden van tekens aan de hemel. Hiervoor had men een steun nodig zoals de kaarten.

  In onze huidige tijd wordt het kaartleggen vaak gebruikt om een tipje van de sluier over onze toekomst op te lichten. Vroeger werd het orakel met veel eerbied geconsulteerd terwijl het vandaag vooral de nieuwsgierigheid van de mens is die hem naar de kaartlegster drijft. Eertijds werd kaartleggen als een concurrent van de godsdiensten aanzien zodat mensen die kaarten raadpleegden vaak bedreigd, vervolgd en zelfs ter dood gebracht werden. Een eeuwig durende goddelijke straf zou deze mensen blijven achtervolgen. Toch bleef het gebruik om de kaarten te raadplegen een feit dat in het geheim verder leefde. Zowel atheïsten, analfabeten als gecultiveerde mensen bleven de kaartlegsters consulteren. Ondanks het feit dat de geïnstitutionaliseerde godsdiensten zoals de katholieke kerk gebaseerd zijn op een bijbelgeschiedenis waarin profeten de toekomst voorspellen, hadden ze het moeilijk met de concurrentie van de paranormale wetenschappen. Integendeel, al degenen die het paranormale beoefenden, werden bedreigd met de eeuwige verdoemenis.

  Een bevolkingsgroep die daaraan ontsnapte waren de zigeuners. De zigeuners werden in de marge van de samenleving gedrukt en niet als volwaardige burgers aanvaard. Ze schitterenden met hun voorspellingen aan de hand van de kaarten, handlezen en het staren in de kristallen bol. Het was en is een gemeenschappelijke obsessie van alle tijden om een datum te kennen, een geliefde te ontmoeten, een droom te verklaren of een ziekte te voorspellen. De vraag die hierbij opwaait, is het feit of de toekomst al bestaat. Voor sommigen is dit een vaststaand gegeven wat betekent dat ons leven al van bij de geboorte in vaste patronen vastligt. En dit betekent dat de vrije wil en de eigen keuzemogelijkheid van de mens beperkt wordt. Volgens anderen is de toekomst een plastisch gegeven waaraan gesleuteld en gewijzigd kan worden. De toekomstmogelijkheden zijn slechts kansen die nog een vorm moeten krijgen en hier zou onze vrije wil wel nog een rol spelen. Volgens de christelijke doctrine is er een bepaalde predestinatie. De godheid stelt verschillende mogelijkheden voor waaruit de mens kiest. Een andere zienswijze maakt vooral in het oosten opgang. Het leven is een rad van dood en wedergeboorte dat eeuwig blijft draaien en waar we voortdurend deel van uitmaken. Met al deze theorieën in het achterhoofd kunnen we ons afvragen of het nuttig is om de toekomst te kennen. Maar aangezien 4/5 van de mensheid daar op gericht is, mogen we stellen dat iedereen nieuwsgierig blijft naar de toekomstige ontwikkeling van zijn of haar leven.

  Heel veel vragen teisteren de mensen zoals ‘ Zullen we van werk veranderen?’ ‘Zullen we verhuizen?’ ‘Wanneer ontmoet ik de man waarmee ik zal trouwen?’ enz… Deze vragen blijven in ons leven rondspoken en we proberen er een antwoord op te vinden. Bepaalde groepen van de samenleving negeren iedere voorspelling en schuiven deze terzijde. Toch kunnen we stellen dat een persoon voorbestemd is om bepaalde omstandigheden aan te trekken. Zo zijn er vrouwen die steeds hetzelfde type man aantrekken. Hoewel ze zich er na enkele slechte ervaringen van bewust zijn dat ze dergelijke types moeten vermijden, komen ze er telkens weer toe om een relatie te starten met een man waarvan ze weten dat ze gegarandeerd problemen zullen krijgen in de toekomst. Na enkele honderden jaren in een verborgen sfeer geleefd te hebben, is het kaartleggen heel sterk aan de oppervlakte gekomen in de jaren 70 en 80. Vooral het tarotspel boeide de mensen sterk. In iedere krant of weekblad vonden we tal van toekomstvoorspellingen. Er zijn veel soorten kaarten op de markt gekomen die allemaal een esoterische ondergrond hebben en perfect in staat zijn om ons een glimp op de toekomst te bieden.

  Zowel de tarot als de zigeunerkaart zijn gekleurde prentjes waarop soms iets geschreven staat. De zigeunerkaarten werden oorspronkelijk door de zigeuners gebruikt. De zigeuners zouden een bevolkingsgroep zijn die uit India afkomstig is. Vanaf het jaar 1000 trokken ze door Europa met paard en kar. Ze worden ook wel de Roma genoemd. Ondanks dat velen zich ondertussen definitief gevestigd hebben in Centraal-Europa is de kans groot dat je ze langs de weg tegenkomt. Sommigen trekken nog altijd rond met tent, auto en caravan. Ze leven dicht bij hun ware aard en de natuur. Het zijn gevoelsmensen die gemakkelijk uiting geven aan hun emoties en dicht bij hun telepathische vermogens staan. Dieren, planten en de natuurelementen nemen een belangrijke plaats in hun leefwereld in. Natuursymbolen zoals de zon, de maan, de sterren keren vaak terug op hun kaarten omdat ze ons verbinden met het onderbewuste. In de kaarten vinden we beelden terug van ons collectief onderbewuste. Concreet betekent dit dat elke kaart een symbool voorstelt dat een eigenschap of gebeurtenis aanduidt. Tijdens een kaartlegging zal iedere kaart ons een boodschap overbrengen die ons aanzet om bepaalde dingen te doen of een bepaalde weg te volgen. Het is een kaartspel dat uit 36 kaarten bestaat die kleurig zijn. Deze kaarten stellen ons in staat om een voor de hand liggende duiding te maken. Op de kaart staat een woord in verschillende talen die de aard van de kaart aanduidt. Bv een kaart die geld aanduidt. Dit betekent dat deze kaart ons informatie zal geven over financiële aangelegenheden die ons betreffen. Of een kaart die amusement weergeeft . Deze kaart duidt aan wat we mogen verwachten als we er op uittrekken of samenkomen met mensen. Iedere kaart heeft een betekenis en wordt volgens een bepaald patroon uitgespreid.

  HOE DE KAARTEN RAADPLEGEN?

  Meestal consulteren mensen iemand omdat ze met vragen zitten die dringend een antwoord nodig hebben. Men gaat de kaarten niet zomaar gebruiken maar wel om meer informatie over zichzelf, over een situatie of de toekomstige ontwikkelingen te krijgen. Wanneer men de kaarten van iemand leest, is het belangrijk dat men dit ernstig doet. Het is aangewezen om zich in een stille en zuivere ruimte terug te trekken. Het branden van een kaarsje of wierookstokje kan hierbij helpen. Bepaalde kaartlegsters prevelen een gebed voordag ze aan het kaartleggen beginnen. Voordat men start is het noodzakelijk om zich innerlijk leeg te maken en zich af te stemmen op de kaarten alvorens de kaarten ter hand te nemen. Het kaartleggen of waarzeggen, dient altijd met eerbied te gebeuren. Leen je kaarten nooit uit aan iemand anders want dan worden ze doordrongen met de energie van anderen en zijn ze daardoor minder werkzaam voor jezelf. Naarmate je bedrevener wordt in het kaartleggen, zul je de kaarten met steeds meer waardering ter hand nemen. Om een duidelijk antwoord te krijgen is het nodig om de vragen eenvoudig en duidelijk te formuleren zoals ‘ Hoe zal de relatie met Mr X verlopen?’. Verwarde vragen leiden tot niets en geven geen duidelijk antwoord. Wanneer je een vraag over de tijd stelt, is het aangeraden om de tijd als volgt te omschrijven: volgende week, volgende maand of volgend jaar. Eerst vraag je aan jezelf om antwoord te mogen vinden en daarna meng je de kaarten vooraleer ze op tafel uit te waaieren. Mengen betekent goed door elkaar haspelen. Je doet dit tot wanneer je het gevoel hebt dat ze voldoende door elkaar zitten. Hierna waaier je de kaart uit op tafel met de beeldzijde naar beneden zodat de consultant ze niet kan zien. Vervolgens vraag je aan de consultant om enkele kaarten te trekken naargelang het legpatroon dat je wenst te gebruiken. Je houdt de kaarten in de volgorde waarin ze getrokken werden. Om de kaarten te interpreteren kun je terugvallen op de sleutelwoorden die op de kaarten staan.

  HET BEGRIP PERSOONSKAART

  Veel kaartleggers gebruiken een persoonskaart die de consultant voorstelt. Als het om een vrouw gaat dan gebruiken we kaart 21 als persoonskaart. Deze kaart duidt de consultant aan en de omringende kaarten geven de invloed weer van de aanwezige omstandigheden op de persoon.

Producten uit onze webwinkel

Voor al jouw spirituele gadgets en betekenisvolle snuisterijen, bezoek onze webshop www.para-astro.be/shop

 • Bestel: De kracht van de Intentie

  De kracht van de Intentie

  Verken, ontdek en maak je de Kracht van Intentie eigen met deze prachtige set van 50 kaarten. Intentie is niet iets wat je doet, maar een energie waarvan jij onderdeel bent. In de bijbehorende gids vind je niet alleen uitleg bij de kaarten, maar ook affirmaties en opdrachten.Pas elke dag een kaart en…

 • Bestel: Inzichtkaarten Emoties beter begrijpen

  Inzichtkaarten Emoties beter begrijpen

  Voor een betere relatie met jezelf en anderen Om goed in je vel te zitten, is het belangrijk om je bewust te zijn van je stemmingen en emoties. Pas als je je gevoelens kent, kun je er op gepaste wijze op leren reageren en je gedachten en gedrag leren controleren. Met andere woorden: hoe beter je begrijpt…

 • Bestel: Nieuwetijdskinderen Orakelkaarten

  Nieuwetijdskinderen Orakelkaarten

  Een leuke en speelse kaartenset voor kinderen van deze tijd. De kaarten zijn afgestemd op jou en wat jij voelt en meemaakt in je leven. Hierdoor zul je steeds meer begrijpen en kun je er gemakkelijker mee omgaan. De set is gemaakt voor jou en je ouders zodat jullie samen leren om te gaan met…

 • Bestel: Vampire Kiss Kaarten

  Vampire Kiss Kaarten

  Voor iedere nacht de juiste spreuk... De spreuken op deze Vampire Kiss-kaartjes zijn voor alle echte en toekomstige vampiers. De kaartjes laten de vampiers aan het woord en vertolken de menselijke, lieflijke en duistere kanten van de schaduwwereld waarin zij leven. Ben je een vampier of wil je er een…

 • Bestel: The Spirit of Flowers Tarot

  The Spirit of Flowers Tarot

  Prachtig, sprookjesachtig tarotspel, waarin de symboliek van de 78 kaarten is verwerkt in net zo veel bloemen. De delicate tekeningen in pastelkleuren geven het fin-de-siècle-gevoel treffend weer.

 • Bestel: Aimée Symboolkaarten

  Aimée Symboolkaarten

  Aimée Zwitser is de ontwerpster van een spel van 72 symboolkaarten. De symbolen die zij gebruikt, zijn ontstaan uit tekens die zij als achtjarig meisje ontving van een goeroe. De combinatie van deze symbolen geeft een beeld dat het antwoord kan zijn op een vraag over een situatie, een probleem…

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Ana Magdalena
 • Mireille Devos

Reach high, for stars lie hidden in you. Dream deep, for every dream precedes the goal.

Rabindranath Tagore