Welkom
 • Dé referentie voor lifestyle & spiritualiteit in B & NL
 • Al jouw spirituele snuisterijen vind je bij Para-Astro
 • Al 30 jaar een vaste waarde inzake spirituele diensten
 • Bezoek ons op de Spirituele Expo's
 • Nood aan advies? Bel, mail of chat via de astrolijn

BLOG

Wat overkomt me toch?

VRAAG:

Beste Isabelle,

Ik ben een steenbok, ascendant steenbok, zeer trouw normaal gezien, doch ik weet niet wat me nu allemaal overkomt. Ik ben gehuwd, 27 jaar ... en nu hopeloos verliefd op een andere man. Hij is ook gehuwd. Als we samen zijn, is alles zalig. We beleven de zaligste momenten uit ons leven, maar ik ben bang dat dit voorbijgaat terwijl ik hem nooit meer kwijt wil. Maar ik wil mijn man geen pijn doen, 't Is een goede, eerlijke man. Ik denk dat het voor mijn nieuwe liefde hetzelfde probleem is... Ik ben zo bang om gekwetst te worden als ik kies voor de verkeerde en alles opblaas... Hoe kan ik weten dat ik de juiste keuze maak? Hoe weet ik dat hij voor mij zal kiezen en uiteindelijk niet voor zijn vrouw... Ik ben zo bang en in de war en ik wil hem eigenlijk nooit meer kwijt, maar ik besef dat dit niet kan zonder mijn man pijn te doen... ik voel me zo schuldig en slecht...

Groetjes,

M.

ANTWOORD:

Hallo M,

Steenbokken zitten vast in structuren en willen altijd het juiste doen, t'Is te zeggen: alles in lijn volgens de maatschappelijke normen. Angst is de slechtst mogelijke raadgever. Volg je gevoel. Het is belangrijk om trouw te zijn aan jezelf en je eigen groeipad. De vraag is: welke behoefte vult die nieuwe relatie voor je in? En kan je die behoefte niet vervuld zien door jezelf of je huidige partner? Als die ander belangrijker wordt dan jezelf ga je in de problemen komen, want zoals je weet: de roze wolk verdwijnt. Is die ander echter een aanvulling en geen invulling, dan wil dat zeggen dat je gegroeid bent en dat je het oude moet loslaten. Je hebt verwachtingen naar die ander toe, nl. dat hij voor jou kiest en dan kan je teleurgesteld raken en is hij een aanvulling, omdat jij een stukje van jezelf afwijst. Sta dus bewust stil bij 'het waarom'. Waarom is die man in je leven? Om jezelf te verrijken of om jezelf te verliezen? Leg nooit je macht bij de ander, leg nooit je geluk bij de ander, zorg dat jij de spil van je eigen leven bent, zodat de buitenwereld een verrijking is in plaats van een verarming.


Veel succes alvast.

Andere posts

Volg ons op:

Maandblad voor spiritualiteit & lifestyle

Dé referentie voor astrologie en well-being in de Benelux

Para-Astro magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • E. Vanooteghem
 • Marie Heslenfeld
 • Ingrid Terryn
 • Isabelle Lambrecht
 • Yves Polet
 • Mireille Devos
 • Mena
 • Annemie

Man has two great spiritual needs. One is for forgiveness. The other is for goodness.

Billy Graham